Nov 25, 2014

Я - Мама. Місяць 12-тий.

Моєму маленькому мишенятку РОЧОК!!! Уявляєте? 365 днів! Вже, правда, 370, бо трішки запізнилася з постиком =). Така вже велика моя маленька Емілі! О, і далі називаю її маленькою, хоч кажу, що велика ). Але мені дуже довподоби отакі протилежності: наприклад, Емілі дуже самостійна, але при цьому дуже мамина... вже така доросла, але ще така дитинка... 

Доцька мені дуже змінилася за останній місяць. Впершу чергу мабуть тому, що почала бігати - так-так не просто ходити а бігати! Ще місяць тому тільки паро кроків робила і сідала чи падала на дупцю, а зараз так собі самостійно злазить з ліжка, йде в іншу кімнату, бере те що хоче, приходить і показує тобі чи пояснює що хоче (наприклад, книжечку почитати, чи мультики ввімкнути, чи принцесками побавитися...). Два тижні тому навчилася сама з підлоги вставати і відтоді по-справжньому бігає по всій хаті. А ще ходить хвостиком за мною і за штани тягає =). І тепер її всюди так багато і це дуже класно! А ще навчилася бавитися якось не так як раніше. Наприклад, раніше малюк просто собі брав якусь іграшку і робив те що можна робити з цією конкретною іграшкою, наприклад, натискати кнопочки, чи щось десь крутити. А тепер якось вміє вже сценки прямо розігрувати =) Має замок з принцесками, то сама тих принцесок спати вкладає, потім за стіл садить щоб вони поїли, потім на карету і катає по всій хаті, а потім принцески знову додому повертаються та ще й танцюють ). Звісно я це все їй спершу показувала і пояснювала, але дещо вона сама придумала собі і отак от бавиться ).


Десь тиждень як почала дуже багато всього лепетати. Якісь нові склади типу "удьо", "аде", "ка-ка" пробує казати "татко" - виходить якесь "атко", але ж виходить =). Колисає лялю в возику і каже "а-а-а". А "ма-ма" - то взагалі наше всьо ) постійно мамкає, коли я їй треба - файно так, тішуся з того! Ооо, доця навчилася пити )). Ні не так, пити вона то вміла і з стаканчика сама і з пляшечки і з трубочку - по всякому вміла, але не хотіла ). Вона і ковтка робити не хотіла - вип'є, виплюне відразу і тішиться - то в неї гра така була ). А зараз візьме пляшечку, ходить і дудлить цілий день ).

Навчилася мультики дивитися - не знаю добре це чи погано - я ще не вирішила. Раніше зовсім на телевізор уваги не звертала, а тепер так по-діловому сідає, дає тобі пультика (точніше вкладає його в твою руку) і показує на телевізора. Має улюблені мультики і жодні інші поки дивитися не хоче. Я надто не зловживаю телевізором, але часом вона так добре їсть під нього... А ще файно, коли можна доцю хоч на 15 хв залишити і щось на кухні зробити - і знову тут мультики виручають. Але то так певно не можна привчати ще й змалечку. Ех, але ж так зручно часом для мами правда? ). От написала цей кусочок про мультики, подумала і вирішила що від завтра показувати не буду =) хіба зовсім трішки (не більше 15 хв. в день) і то тільки тоді коли вже нічого не допомагатиме!

А ще ми мали гарнюще святкування нашого першого дня народження - але про це окремо треба розповідати, бо бавилися багато ігор, робили багато фоток, доця їла свого першого тортика, тішилася, до всіх лізла за іграшками і задувала свою першу свічечку - маємо багато відео і фото, тому як тільки то все докупи позбираю, то відразу викладу ). А ще отримала силу-силенну подарунків, так що доці певно на цілий рік вистачить!

Ще малюк страшенно став командувати (моя сестричка називає Емілі маленьким диктатором - і десь так воно і є =)): вона навіть спокійно не показує те що хоче, а відразу вимагає, кричить і як не дають, то в істерику впадає. Скажіть, то всі діти так? )

До нас вже прийшла зима і навіть умудрилася засипати нас снігом, але відколи доця ходити навчилася, то ми ще застали гарну теплу осінь і малюк собі багато топав і тішився листочкам, шишкам і білочкам.



Отаких двох діток дома маю =)))


Начиталася я якось, що дуже корисно розвивати пам'ять і увагу діток якщо давати їм різні завдання в стилі щось принести чи щось знайти. Почала так бавитися з доцею і була дуже приємно вражена! Емілі знає купу предметів!!! Я здивувалася, бо якось особливо того не вчила, але звісно ж брала іграшки і казала що то є - просто виходило воно само собою. А тут кажу доці - принеси лялю Яринку або машинку або принцеску чи книжечку про котика, а вона топає і все то находить і тобі приносить =) Як каже наш татко: "шкода, що кнопочок на телевізорі немає, а то можна було б ганяти доцю канали перемикати" =)). Одним словом розумничка наша Емілі - все знає і вміє!

8-го листопада ми були на святкування в найкращої подружки Емілі Катіньки. Доцька страшне яка самостійна була: ходила собі там як в себе вдома, каталася на машинці, відібрала в іменинниці лялю і цілий вечір не віддавала її нікому. Одним словом погуляла на славу!



А потім ще й отримала в подарунок зайця і кульку, то радості просто не було меж )


Ну хіба ще розкажу про те як я страшенно втомилася від нашого режиму, точніше від його відсутності і почала читати розумні книжки, щоб таки якось то все врегулювати. Першою мені на очі натрапила книжечка The No-Cry Sleep Solution. Непогана книжка. Правда, не можу похвалитися що я дуже точно імплементувала всі кроки автора (хоча варто було б), але ті поради котрі пробувала - працювали. Почали ми з встановлення режиму і зараз мені значно легше вкласти доцю спати. Та і лягати ми почали о 9 часом о 10, а не в 12 чи 1-шій ночі як раніше. Згодом спробую і інші поради автора і тоді поділюся нашим досвідом більш детально. 

Бажаю усім гарного дня і побільше приємних моментів з вашими малюками! =)



4 comments:

  1. Наша теж нами командує так як їй треба. І головне що не тільки кричить, а ще й починає ричати (типу огризатися) якщо їй зауваження робиш.... Видно то вік такий :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Напевно ) тіко поки не дуже знаю як з тим боротися )

      Delete
  2. у нас якраз почалося оте огризання і крик як не дають що хочеться )))
    а з першим рочком великі вітання від нас! ростіть здоровенькі, ми наздоганяємо :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякуємо!!! Ооо, то певно всі діти так поводяться з тим командуванням )

      Delete