Jan 30, 2013

Перші Враження…

Тут все по-іншому… Зовсім не так, як я собі уявляла… Пішки ніхто не ходить… Тротуари не всюди навіть є… Домашній сир – солений… Білки – це щурі з пухнастими хвостами, котрі харчуються на смітниках… Пластикові картки поділяються на дебетні і кредитні… В супермаркеті кожну річ пакують в окремий пакет, платити за які не треба… Картопля солодкувата… Воду п’ють з крану… Всі існуючі овочі продаються в магазинах протягом усього року, що нівелює відчуття приємного очікування на якусь пору року… В січні +15 і дощ… В одній милі 5280 футів… В одному фунті 453.5 грами або 16 унцій… Німецькі машини зовсім не ціняться і постійно ламаються… До банкомату можна підїхати на машині, з якої навіть не потрібно виходити… Іменну пластикову картку в банку виготовляють за 15 хв., і чекати 2 тижні на неї зовсім не обов’язково… З Торентів фільми ніхто не качає, натомість замовляють ліцензійні dvd або платять за перегляд on-line… Різне сміття викидають відповідно у різні смітники… Автобуси і поїзди ходять точно по розкладу… Банки приймають клієнтів по суботах… Справжній хліб коштує $3, а м'ясо - $2.99… Сир і шинку нарізають такої товщини, як ти замовиш… Податок на усі товари ~8%, на продукти ~2.5%... Martini Asti коштує $9.95... Бездомних котиків і собачок ніде не видно (напевно і вони пішки не ходять :))… Вікна ніхто не зашторює і, що цікавіше, – ніхто не заглядає… Прийом в лікаря коштує $300-$400 доларів… Усі мають медичну страховку, яка не завжди такі прийоми покриває… Будинки ніхто на ключ не закриває, але сигналізацію ставлять усі... Машини з двигуном 1.4 літри ще треба пошукати, а от таких щоб 3.0 – повно… Взимку бігають в парках не лише пенсіонери в плавках, а багато-багато людей різного віку… Усі дорожні знаки дублюються текстом (на табличках і асфальті)… По подвір’ю бігають зайці… В кінозалах стільці не пронумеровані – сідай куди хочеш… iPhone можна купити за $199… Будинок можна взяти в кредит під 3%... За вхідні дзвінки мобільний оператор знімає гроші :)… Стіни у всіх будинках картонні, а ззовні обкладені декоративною цеглою або фанерою... А в центрі міста (in downtown) - озеро, кінця краю якому не видно...

Отака вона Гамерика! =)




18 comments:

  1. всьо як не в людей)) шутю звісно. а як то так двері на ключ не закривають? вони автоматично закриваються?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякую за перший коментар!!! Якби ж то автоматично - вони їх просто не закривають і все, отак живуть з відкритими - заходь, бери, що хочеш =)))

      Delete
    2. може їх не можна закривати. хм, чекни закони штату... щоб не посадили )))

      Delete
    3. =))) то навіть не закони штату, а закони мого села (Glenview IL) треба перевірити!

      Delete
  2. Оля, в тебе одні таланти. Пиши ще багато - з задоволенням прочитав. Хоча мені чомусь чулись нотки дипресії в цій історії. Ну.. так ніби тобі все там чуже і не подобається і ти хочеш додому.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякую :) будемо старатися! Стосовно "ноток дипресії" - це швидше роздуми на тему... :) Насправді все тут класно і нам поки дуже навіть подобається!

      Delete
  3. Оля, ми з Юрою від душі посміялися, класно та відверто написано. Продовжуй. А м'ясо все ж викликає сумніви... :) Може саме тому у них немає вуличних тварин на вулиці ? Жартуємо ...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тут тваринки продвинуті. Вони, як і самі гамериканці, пішки по вулиці не ходять :)

      Delete
    2. Ти знаєш, все може бути =)) хоча під "$2.99" я мала на увазі курку =)))

      Delete
  4. Оля! Молодчинка... В тебе ще й пропадає талант публіциста.))) Тургенєв написав "Записки охотника"... Попробуй щось на кшалт " Українці в Гамериці" в тому ж стилі...)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Неодмінно! А потім гроші будемо ділити - Вам за ідею, мені за записки =)))

      Delete
  5. Прийнято... Я вже переконаний в успіху..)))) Так уважно підмічати окремі штрихи в події, точно треба мати неабиякий хист.... )))

    ReplyDelete
  6. Гарно написано :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хоч одна людина не сказала що депресивно :)

      Delete
  7. ))) Перепрошую, але , що не депресивно - то вже друга...)))) Перша була трішки раніше.... ))) Привіт. І хай щастить....

    ReplyDelete