Aug 9, 2016

Святковий Вівторок

Ну що ж, продовжуємо цикл "7 особливих днів тижня 2016" :) Вже була п'ятниця (хоч то вийшов не зовсім той формат, тому певно п'ятниця буде ще одна) і дивний четвер. Тепер на черзі вівторок. А святковим він був тому, що в нашого татка День Народження! Отож, планів на день було багато, бо подарунок не куплений, торт не зроблений, Емілі не в садку та ще й з соплями :)

Першим ділом після сніданку я позбирала дітлахів (а для Девіда як завжди тре брати і возика - на випадок якщо засне в кріселку в машині, і рюкзака - на випадок якщо не захоче в возику сидіти, та ще й до того всього рюкзак з речима всім нам, а то ж всяке буває ;)). Короче часом збираємось довше ніж гуляємо ) Отож, зібрались і поїхали таткові за подарунком. Давно ми з Ромою хочемо в теніс бавитись от і з'явилась нагода прикупити все необхідне. Заїхали ми в відповідний магазин вибрали дві ракетки, купили м'ячики, ледво витягнула я доцю з магазину без того щоб і їй ракетку купити, бо вона якось дуже швидко знайшла такі маленькі з якимись мультяшками і дуже вони їй сподобались ) Ще ніяк не могла випустити з рук сітку з м'ячиками для малого тенісу і ніяк не піддавалась аргументам, що ми не зовсім настільний теніс бавитись будемо :). Купили все що треба, запакували в машину, поїхали за кульками. Тут ніби без пригод, лиш доця дуже хотіла ще одну кульку тільки для себе, тому довелось потратити 1$ і купити їй смайлика на паличці :)

Ще ми заїхали в магазин щоб купити щось на торт. Тут окерма історія. Кілька днів тому я купила величезну пачку кукурудзяних паличок (хотілось дитинство згадати), які в результаті виявились абсолютно не солодкими. І що тепер з ними робити? Хоть бери і посипай цукор-пудрою. І от мені подумалось зробити з них торт - ну має ж бути якийсь такий рецепт щоб їх утилізувати?! Такий рецепт таки був і я йому повірила. А тепер кажу вам - ніколи не робіть торт Мурашник з кукурудзяними паличками :) вони не пропитуються, а лиш мокнуть всередині і робляться твердими. Але купити банку згущеного молока і пачку масла звучало дуже спокусливо просто і я повелась :) Приїхали додому, вклала дітей спати і за 10 хв зробила торт - ну ми таки його потім трошки поїли, бо куди ж діватись, але кажу ще раз - не робіть такого :) Далі в мене виявилось трохи вільного часу почитати всяке різне своє, але думаю - зварю доці гречку, бо як прокинеться то голодна буде. Поставила я ту гречку і вкотре не послухала чоловіка і не наставила таймер :) тільки от раніше я чула її запах трошки раніше і баняк таки вдавалось врятувати :) але не цього разу. Тут я так зачиталась, що почула вже такий добрий горілий запах, і навіть після цього перші кілька хвилин мені і в голову не приходило що то доціна гречка горить. Короче гречка пішла до смітника, а разом з нею і моя кастрюлька, яку я пів години намагалась відшкрябати і дарма. Тому, бабця Іра, мусиш нам при нагоді привезти ще одну :) Так, не дивуйтесь, мені мама з Україні кастрюлі привозить :) не смійтесь тільки, але мені справді треба було такі маленькі і емальовані щоб дітям щось готувати і жодні тут мені не підходили. Отож, тепер маю замість трьох кастрюль, дві і надіюсь, що мені наразі вистачить.

До приходу тата ми ще встигли збігати в магазин, замовити стейки (нам відразу в магазині їх і посмажили на грилі), купити спецільну таку маленьку картопельку на гарнір, ну і ще розмарин і інші приправи. Купити, то купили, але приготувати її діти вже не дали, тому на момент як наш татко прийшов додому в духовці грілись лише стейки, а картопля хіба була помита. Зате Девід пішов спати, Емілі сіла за мультики, а в мене був час щоб приготувати картоплю з розмарином. До слова - вийшло дуже смачно - картопля в шкірці з розмарином в бульйоні і в мультиварці :)

Ааа, ще ми з доцею відкритку робили!!! Гарна вийшла така! Емілі так старалсь і вирізала і клеєла і навіть трошки домальовувала... І взагалі я помітила що просто за арт дитина не хоче сідати, а отак щоб для когось и під якусь подію - залюбки :)

Гарнір - це єдине що НЕ було готове до приходу Роми. А подарунковий стіл, і ми разом з ним, виглядали от як




Окрім ракеток з м'ячиками ми ще подарували сертифікат на заняття по тенісу. Дуже сподіваюсь, що то будуть класні заняття ) і дуже зручно - раз в тиждень після роботи на місцевому корті, до котрого йти пішки 3хв та ще й на свіжому повітрі :).

Подарунок наче сподобався, хоч можливо і був очікуваним, бо я тими ракетками вже всі вуха Ромі прожужжала ). Ще було кумедно купувати той сертифікат, бо робила я це з екаунту Роми і лист про покупку прийшов йому. Старалась купити максимально перед його приходом щоб він не встиг пошту прчитати, але купила таки раніше, бо місця мало не розібрали. Зате таткові було ліньки читати на що я потратила його 96$ і він просто мені того листа переслав не розбираючись :)

Вечеря була смачною, винце ароматним і настрій чудовим. А що ще після такої вечері робити? Звісно, йти грати в теніс :) Покликали ми друзів-сусідів (то тепер не ті сусіди що колись, а інші вже, а без сусідів зовсім ми не можемо :)) - ото, раніше сусідами був хресний Емілі з сім'єю, а тепер хресна Девіда з сім'єю :) - і пішли грати теніс. На диво місця на корті були і поки старші дітиська ганяли на гірках, а ми з Ірою бавили наших менших і ганяли комарів, Рома з Юрою випробували щойно подаровані ракетки :)

Так що навіть з двома дітьми бувають мега вдалі і святкові дні, не рахуючи хіба підгорілого баняка, який мені, насправді, дуже подобався :)

Update: поки писала цей пост мало не спалила ще одну кастрюльку з макаронами доці до бульйону :))))

9 comments:

  1. Вітаємо Рому з Днем народження! Нехай задумане здійснюється!

    ReplyDelete
  2. Я думала, у вас був спокійніший вівторок))) До теми каструль ще треба приплести сковорідку зі сердечком, ні?)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. тааа ) та сковорідка це щось, треба буде її якось в блог теж виставити :) до речі, кастрюльку Рома не дав викинути і нам вдалось її содою відчистити :)

      Delete
  3. Олічка, які ви гарнюні і молодці! Ромі вітання - Happy belated Birthday :)

    ReplyDelete
  4. вітання!
    головні подарунки нарядні та усміхнені — це головне! : )
    мені сюрпризи теж дуже важко робити, всі сповіщення про доставку чогось додому хто б не доставляв приходять чоловіку на e-mail. так що приховати щось складно : )
    ой з підгоранням то була моя вічна біда. тому без таймера хіба чайник ставився, але був зі свистком : ) інакше я точно всю хату спалила б вже не раз : ) та як мала почала на звуки реагувати купили електронний чайник, щоб сам вимикався і мовчав.

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякуємо ) а в нас з електронним не склалось ) точніше ми його капець як не хотіли і навіть не купували - нам отаки "справжній" подавай! правда, вже кілька разів його міняли, але то дрібниці )

      Delete
  5. ггг, з банячками тими маленькими то і ми возимося з України) і та - пригорівшв баняки, бо мама зачиталася - то кожна мама мусить пройти і викинути кілька таких банячків;)

    ReplyDelete