Aug 26, 2013

Переїзд - Arlington Heights

От і прийшов час написати про наш переїзд. Хоча ми вже місяць як живемо в нових апартаментах, але тільки зараз, здається, до кінця скупилися і обставилися усім необхідним – можна вже розповідати і фотографії показувати =). 

Але для початку трошки розкажу про те як тут воно все виглядає. Отож, як надумаєте переїжджати, то для початку добре розберіться куди. Тут усі стараються прив’язуватися до роботи, а якщо не до роботи, то до основних highway або до місцевого транспорту такого як Метра (від нас, наприклад, Метрою можна добратися майже у будь-який suburb Чикаго або ж в саме місто, тому це надзвичайно зручно). Тоді якщо раптом зміниться місце роботи, можливо, не доведеться змінювати ще й місце проживання (тим більше, що контракт на проживання укладати треба мінімум на пів року, а часом і відразу на рік). Власне, оцим другим варіантом ми і озброїлися – вибрали два основні highway, котрі ведуть до роботи + найближчі станції Метри і почалися пошуки. Не можу сказати, що шукали ми надто довго =). Тут все просто і варіанти всього два:

  1. Шукаєш приватного власника, котрий має бажання здавати квартиру (це не варіант для нас, бо ми переїжджали з друзями і нам важливо було жити поряд – мала ймовірність, що в приватників щось таке знайшлося б, хоча ми чесно кажучи і не пробували виясняти)
  2. Вибираєш собі комплекс апартаментів і їдеш дивитися що там і як
Варіант #2 нам дуже навіть підійшов, адже таких комплексів кругом повно і фактично в кожному районі можна знайти хоча б 2-3. Але тут почалися інші проблеми – жодні з тих комплексів нам не підходили =) В одних – вікна надто маленькі (таке дуже часто можна зустріти в Америці), в інших – надто темно всередині (мало світла для мого чоловіка зовсім не варіант =)), ще одні – виходять прямо на шумну 3-х полосну дорогу і так далі… Часом, проїжджаючи мимо, ми навіть не заходили і не дивилися що там всередині. Тому коли знайшлися апартаменти в яких ми зараз мешкаємо – було купа радості =) Світлі, гарна територія з соснами і алейками, безкоштовна парковка, комунальні включені в ціну (усі окрім електроенергії), великий балкон, чимала кухня, величезний холодильник (а якщо ще врахувати що в комунальному особняку нам належало лише кілька полок з загального холодильника, то можете собі уявити яким важливим був цей фактор =))))… краса! Інфраструктура – супер! При бажанні в магазин сходити можна пішки. Поряд парк з озерцем. Усі знайомі і купа прикольних незнайомих магазинчиків. Поряд хайвей для добирання на роботу. Близько до Ikea (яка тепер стала нашим кращим другом =)), а ще до перукарки і до песика Васьки тепер не треба за пів години виїжджати з дому =) Одним словом радість та й годі! 

Хоча знайшовся одненький маленький мінусик – на підлозі в апартаментах килимове покриття себто ковролін, а я так хотіла паркет. Хоча чесно кажучи зараз воно так м’яко і так файно і можна на ньому зручно вмоститися і повалятися. Ну подумаєш пилотяг треба (а тут нормальні від 200-300 доларів) та і прибирати частенько теж треба )) Зате м’яко як =).  Отже, з плюсів: пральня відразу на поверсі ($1.5 прання + $1.5 сушка), сміттєпровід також, ліфт є (це я на майбутнє думаю, зараз з 3-го поверху можемо і пішечки спускатися =)), сусіди за стінкою – наші друзі і то межуємо з ними лише кухнями, якщо щось зламається, мексиканчик прийде і все зробить =) Здається основне перерахувала. Ой, ні, забула про басейн і спортзал і баскетбольний майданчик (останнє не надто актуальне, але ж є =))). І все це входить в ціну! Трохи нам заважає сусід зверху, котрий очевидно кожної ночі розмовляє з родичами і замість того, щоб сидіти при цьому на одному місці, він бродить по спальні о 3-тій ранку. А підлога у нього якась дивно скрипуча, хоч теж з килимовим покриттям. Переважна більшість інших співмешканців - індуси - спокійні, тихенькі, загалом дуже позитивні.

Райончик, в якому ми поселилися, називається Arlington Heights, а комплекси наших апартаментів - Stone Bridge Village. Гарно, правда? =)

А тепер переходимо до фотографій – оцінюємо До і Після =)

Отаких ми мали кілька ходок до нових апартаментів - за один раз все перевезти було просто не реально =)


Отакий у нас вигляд з вікна

А ось зліва на 3-му поверсі наш балкончик

Спальня =)

Вітальня - вигляд з вхідних дверей

Знову вітальня - тільки тепер вигляд на кухню


А ось і кухня - все є!

В ванні додатково з'явилися душова шторка і рушнички =)

А ось спальня Після =) Наш Kings Bed

Моє робоче місце


Подарунок від чоловіка на день народження. Це я про піаніно =)



На кухні хіба стіл з кріслами з'явилися і чайник, усе решта було їхнє

І ось наш моднячий 60-ти дюймовий телек!
красота =)

9 comments:

  1. Файненько... а бар є?))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Є барна стійка =)) а це вже пів справи!

      Delete
  2. круто! стільки простору... футбол можна грати) телик бомба, вигляд з вікна супер просто, і саме вікно оте величезне на всю стіну, мммм..... то моя мрія. А на рахунок килимків то ж навіть краще, бо в нас тут в Словаччині килимове покриття якось не дуже популярне, я на тому паркеті пару разів впала, та й малу на поворотах трохи заносило попою вперед і ногами вверх дригом, то ми вже обжилися парочкою килимків=) а сусіди друзі за стінкою це дуже зручно і не так скучно вечорами.
    так що хай вам ведеться на новому місці)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)) починаю ще більше тішитися, що маємо килимове покриття! я щось і не задумувалася яким небезпечним може бути паркет =) Дякую-дякую за побажання!

      Delete
    2. ага, в мене шрам на бороді так і залишився від падіння, розсікла була мало не кістки. Це дуже стимульнуло на купівлю килимків)))

      Delete
  3. Басейн більший.. ніж зазвичай бувають на курортах наших європейських.. =))
    Я там в вітальні пригледіла для себе куточок такий затишний.. такшо скоро треба буде звертатись до вашого "кращого друга" за ше одним ліжком!!! =)

    П.С. робоче крісло в тебе..як в боса! таке ДЄРСКЕ =)
    П.П.С. тішуся, шо в вас там такі хороми! =)***

    ReplyDelete
    Replies
    1. То так тіко здається про басейн - з правильного ракурсу сфотографовано =) а ще він доволі таки мілкий і ціленький проплисти важкувато...

      А ви з ліжком разом приїжджайте в гості :-Р

      Delete
  4. гарно як!
    а ще для мене було сюрпризом, шо ти вмієш грати на піаніно :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Так вмію =) правда давненько не грала вже, тому "вчуся" заново )

      Delete