Nov 18, 2013

Halloween 2013

Куди ж тут американська осінь без усім відомого свята - Хелловін. Ось і ми намагалися цього року долучитися хоч якось до цієї чарівної американської традиції. Не зовсім нам вдалося все, що ми собі запланували, але памкіни вирізали, цукерки накупили (правда, потім самі ж їх і з’їли) і балкончик прикрасили =). Як на мене, то програма мінімум на перший наш Хелловін була виконана!

Отже, для початку трошки розповім про те як тут люди святкують. По-перше вже за місяць (а то і раніше) до 31-го жовтня можна зустріти купу прикрашених в хеловінському стилі балконів, двориків, дверей, парканів і всяких інших предметів на які можна щось навішати, поставити чи причепити. Стилі у всіх абсолютно різні. Хтось собі просто чіпляє павутинку з павучками на кущі біля хати, хтось займається творчою діяльністю (як ми =))) і вирізає різноманітні кумедні речі з гарбузів, деякі полюбляють усілякі страшилки і виносять на вулицю привидів, смерть з косою чи скажімо підвішують лялькових трупиків на дерева. Де це все можна знайти запитаєте ви?! Та тут такого добра повно повнісінько! Ще з кінця серпня у кожному магазині можна купити абсолютно будь-який хеловінський атрибут починаючи від спеціальних цукерків і закінчуючи павуками, могилками і скелетами, яких потім вкопують в землю біля свого будинку =).

Що до самого святкування, то різні вікові категорії відриваються по різному =). Діти десь в околі 6-ї вечора починають інтенсивно ходити по хатах і виклянчувати цукерки чи інші смакошики. Причому, вони певно так звикли, що всі, до кого вони приходять, відкуповуються саме таким чином, що особливо і не готуються ні до чого іншого. Ну так, костюми в них дуже класні, звісно, але ні тобі жартів хеловінських, ні якихось пакостей… от вивчили фразу “trick or treat” і на цьому все. Тим не менше нам не вдалося навіть цим полюбуватися, оскільки мали невідкладні справи і нас не було вдома =(. Ну а хто ж знав, що вони будуть ходити рівно 2 години з 6-ї до 8-ї??? В правилах нашого села, здається, нічого не згадується про те до котрої години можна на Хелловін ходити по хатах. А от в правилах сусіднього - така позиція є =)

Щодо молоді, то вони, як правило, святкують собі по клубах і кафешках. Звісно усі теж в костюмах і кумедно розмальовані.

Старші люди обходяться прикрашенням балконів, вікон чи прибудинкових територій, але є і такі, котрим цього не достатньо і вони також виряджаються в смішні костюми і ходять разом з дітьми по сусідах. 

Цього року ми обмежилися прикрашанням нашого балкончика, вирізанням гарбузів і святковим столом на якому абсолютно усі страви, навіть компот і десерт, були приготовані з гарбуза =)








2 comments:

  1. Клааас! =)
    так гарно в вас вийшло..
    і по темі відео одразу:

    http://www.youtube.com/watch?v=RK-oQfFToVg

    ReplyDelete
  2. Класні гарбузики вийшли. Бачу комусь дуже сподобалось вирізати ))

    ReplyDelete