Dec 31, 2013

Happy New Year!

В останній день старого 2013 року хочеться усіх привітати з наступаючим Новим Роком і побажати позитиву, радості, тепла і неймовірних емоцій у 2014-му =). Нехай усі досі нездійснені мрії обов'язково здійсняться! 

А тепер я трошки розкажу про новорічні свята в Америці =). Тут до різдвяних та новорічних свят починають готуватися заздалегідь. Купують ялинки не так як ми - в останній тиждень перед Новим Роком, а то і в останній день =). Прикрашені ялинки, освітлені лампочками балкони, величезні надувні фігурки Санти вже на своїх місцях з початку листопада. От закінчився хеловін і щоб звільнити коробки на хеловінський мотлох американці дістають все що мають різдвяне =). Надзвичайно гарно і зі смаком прикрашені особнячки - купа лампочок не лише на перилках чи балкончиках, а і на кущах і деревах. Це все створює неймовірний святковий настрій!!! Але таку красу можна спостерігати тільки до 1-го січня. Для американців важливим святом є Різдво, а Новий Рік то таке... тому дехто знімає усі прикраси навіть до 31-го грудня. 

Щодо ялинок, то їх тут як правило ставлять штучні, хоча і живих є великий вибір. Багато хто мене питає про ціни, так от - штучну ялинку можна купити від $30 до $300 (це найбільша ціна яку я поки зустрічала, хоча не думаю, що це межа) - вони є на будь-який смак і навіть з "вбудованими" лампочками =). Звісно, ті що дорожчі виглядають як натуральні - пухнасті, високі - ще б пахли і був би повний набір. Як я вже казала можна купити і живу ялинку. Ціни варіюються від $15 до $100+. Ми купили за $40 гарнющу таку, в нас в Україні таких немає. То якийсь спеціальний мега пухнастий неопадаючий сорт =) Чесно, я таких ідеально-рівненьких і густих ніколи раніше не бачила. 

Щодо новорічного столу, то тут все просто - індик з картоплею =) Ні ні, я не переплутала Новий Рік з Днем Подяки =) Точно таке ж вони їдять і на Різдво (принаймні так каже гугл =)). Ми ж тут собі готуємо справжнісінький стіл по-українськи - олів'є (куди ж без нього), крученики з грибами, картопелька запечена і ще багато всяких різних смакошиків!

Отож бажаю щоб і на Вашому новорічному столі було різноманіття смачненьких страв а в душі тепло, радість і святковий настрій! З Новим 2014 Роком! =)





4 comments:

  1. Які ще ялинки?? Ти нам про то чудо розкажи що малесеньке!! Щиро-щиро вітаємо і радіємо за вас!! Урааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ну і звичайно чекаємо подробиць про малюка і взагалі вагітність і пологи в штатах.

    ReplyDelete
  2. Дякуємо! Ото маємо таке маленьке чудо - звати Емілі! В наступних статтях обов'язково розкажу про все в деталях, як тільки то чудо дасть трошки часу щоб їх написати =)

    ReplyDelete
  3. Мої ж ви пряники!! любаю вас!! і йолка в вас крута! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)) ага, крута ) ми її не підливаємо а вона і не думає осипатися ) певно так до наступного року простоїть =)

      Delete