Jan 27, 2014

Америка Очима Мами =)

Першим нашим офіційним гостем за рік, який ми провели в Америці, стала моя мама =).

"Село"!!! =) Таким було мамине перше враження =) Саме це я і почула у відповідь на запитання "Ну як тобі Америка???". Ну а що ж і ще можна було сказати?! Все що на той момент мама тут побачила це аеропорт, який не дуже то і здається особливим після того як у Львові побудували новий термінал, нічний хайвей (і знову нічого оригінального) і, звісно, містечко в якому ми живемо, себто Arlington Heights - один з райончиків неподалік Чикаго (причому мама сказала що у неї враження що живемо ми в якомусь гуртожитку =))). Таким було мамине враження відразу по приїзді... Але як би це не звучало дивно, мама не дуже то і змінила свою думку до кінця свого гостювання =). На другий день до побаченого додалися місцеві сірі білки, яких я раніше вже згадувала, стаї гусей, які кругом "пасуться" і індуси =). Ну чим не "село"?!

Але все ж таки трошки "справжнього американського" їй вдалося відвідати і попробувати. Наприклад, хмарочоси в даунтауні Чикаго, чиказьку діп діш піцу (в оригіналі - deep dish pizza), будинок в якому знімали фільмика "Один Вдома", справжній американський бюргер і chicken wings з американським пивком, американські моли (mall), себто торгові центри, які на порядок більші наших. Ще мама побувала на одній з найвищих споруд в штатах (Hancock Tower), зайшла в Apple Store на Michigan Ave і, звісно, випила кавусі в Starbucks.

Протягом усього перебування у нас в гостях мама ніяк не могла перестати дивуватися кільком речам. Наприклад, ялинці, котру вже кілька тижнів не підливають, а вона не осипається =). Чесно кажучи мене це також дивувати досі не перестає - таке враження, що ті голочки приклеєні супер клеєм бо відірвати їх навіть в засохшому стані дуже важко. А ще мені дуже сподобалося як мама вперше потрапила в магазин і довго не могла зрозуміти чому всі кругом вибачаються, пропускають і посміхаються =). Відразу згадалося моє "перше враження" від Америки. Дивувалася машинам, які зупиняються на віддалі 5-ти метрів від пішохода щоб його пропустити, навіть якщо по правилах пропускати повинен він, та ще й посміхаються тобі і не рушають з місця поки ти не ступиш ногою на тротуар. 

Результатом візиту мами також стало наступне: в'язані светрики для доці в кількості трьох штук, в'язана шапочка в кількості однієї штуки, в'язаний плєд, купа цікавих методів як заспокоїти малечу, один з яких - піти в ванну і ввімкнути душ =) чомусь я до такого не додумалася, а виявляється дітям то так цікаво! )). Окрім цього доця навчилася казати слово "кака" =))) не знаю чи цим варто хвалитися, але така вже вона правда =))))

А взагалі то ми за мамою дуже сумуємо... а доця коли чує вже знайомий мамин голос, правда тепер по скайпу, посміхається і агукає =)








16 comments:

  1. Боозє.. перша фотографія - то неймовірна доза умілєнія!!! =)
    і остання: три покоління =) мої дівчатонька!! =***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ага, файнюча та перша фоточка - я її теж люблю =)

      Delete
  2. як прикольно, ми теж от маму в гості чекаєм, з нашим маленьким 6-ти гектарним провінційним містечком це напевно теж буде село (особливо в порівнянні з Львовом)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Просто усі думають, що от Америка - це кругом один Нью Йорк ))

      Я була у Словаччині хіба лише проїздом, але пригадую природа і краєвиди там гарні!

      Delete
  3. Replies
    1. Тіко попередь спочаику, щоб ми хоч ковдру нормальну купили =))

      Delete
  4. друге фото "я супермен (леді)" )))
    светрики модні в малечі :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ага, ми любимо отако собі супер вумен показувати )) Треба ще фоточку з третім наймоднішим светриком додати )

      Delete
  5. Неймовіні моменти злапані на фото! Малечка просто супер! Така файнезна :)

    А от ті льоди на яких ви стоїте мене здивували, ну ладно не почистили в нас на Скорини (тому мій каляско-позашляховик мені дуже помагає), але ж то Америка блін, ех..і там не почистили!
    Такі речі насправді були вирішальні при виборі візка - дууже хотілося легендарну Stokke, але то не для наших, то для американських :) доріг.
    А ви кльові!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякуємо!!!

      =)))) Це ти гарно про льоди )) Але то ми на березі місцевого моря (тобто Мічіган Лейку)) тому і нерозчищено )

      Delete
    2. А взагалі всяке буває ;) навіть в гамериці ))

      Delete
  6. я фотки вже скролю разів з 5 )) Мала - просто убой! Така симпятюля що слів нема. А ти Олю дуже на маму схожа =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякуємо велике =) Треба трішки вже починати про малечу писати в блозі ))

      Delete
  7. Яка різниця яка ковдра?! Головне, щоб Емілі була поруч))))

    ReplyDelete
  8. Ляля просто красуня, татова доця! Я ці фотки вже вкотре передивляюся, вона одна з найгарніших немовлят, яких я бачила. Приїздіть, Марчик буде іграшки їй показувати - він таких ляль любить

    ReplyDelete
  9. Дякуємо, нам дуже-дуже приємно =). Недочекаємося знайомства лялі з Марчиком!

    ReplyDelete