Jun 17, 2014

California. Muir Woods. Ocean. Monterey.

І нарешті завершальний постик про нашу першу подорож до Каліфорнії ). Тут розповім про Muir Woods - класнючий парк з величезними секвойями! А також про Монтерей і поїздку вздовж океану. 

Muir Woods однозначно рекомендую усім, хто любить природу! Я тут шалено скучила за дикою природою, горами, лісами і нашими Карпатами ) тому мені дуже-дуже сподобалося гуляти по Muir парку ). Вперше в житті бачила такі величезні височезні і старезні дерева!







Там є купа доріжок (бачили їх тільки на карті), тому гуляти можна цілий день. Ми там були лише кілька годин, бо наш маленький провідничок врешті решт заснув і довелося скористатися цим щоб їхати далі в далеку дорогу на Монтерей (не пригадую чи розказувала, але наша доця терпіти не може сидіти в кріселку для машини, тому в нас частенько істерики при переїздах )) от ми і намагаємося їздити, коли малюк спанькає).

Дорога до Монтерею мене абсолютно не вразила, хоча саме тоді я і побачила його вперше - справжнісінький океан! Друзі розповідали, що там дуже-дуже гарно і, власне, тою дорогою від СФ до Монтерею обов'язково вартує проїхатись. Насправді, хоч і по карті здається, що весь час будеш їхати вздовж океану, воно не так, точніше не зовсім так. Ти дійсно їдеш по береговій лінії, тільки для твого взору океан закритий всякими там кущами і парканами. І тільки час від часу машина виїжджає на відкриті місцевості з яких видно пляжі. Так, ти можеш собі припаркуватися і піти на ті пляжі, є і платні і безкоштовні і трошки скалисті, але не можу сказати, щоб хоча б один з них мене вразив настільки щоб там зупинитися. А от куди точно вартує поїхати, так це 17 миль за Монтереєм. Такий собі заповідничок 17 Miles Drive. Отам краса! Все як на картинках в гугл :) І скали і білюсінький дрібненький пісочок і синій-синій океан! За таке видовище не шкода заплатити $10 )).





Про сам Монтерей розкажу мало, точніше майже нічого. Кажуть, там є гарний міст, на який варто поїхати, а ще дуже розхвалюють тамтешній акваріум. Але нам не довелося побувати ні там ні там за браком часу. Наступного разу, при нагоді, точно туди заскочимо ).

Отакий собі вийшов гайд в 3-х статтях про нашу першу і, дуже сподіваюсь, що не останню, поїздку в Каліфорнію :) Там ще стільки всього є подивитися...

No comments:

Post a Comment