Aug 1, 2014

Америка Очима Сестри =)

Наступним нашим офіційним гостем стала моя сестричка Наталя! Якось раніше я вже писала, що моя мама думає про Америку, а тепер вирішила ще роздуми сестри розповісти. Насправді, це не вперше, що Наталя була в Америці - ще студенткою вона їздила по програмі Work&Travel. Тоді вони з друзями жили і працювали в San Diego, так що і Каліфорнії трохи побачила ) А весь минулий рік взагалі в Канаді провела і з Торонто вже до мене в гості приїхала. Одним словом, це не буде перше враження Наталі про гамерику та і взагалі, незважаючи на назву постику, я більше розповім про те як вона порівнювала Чикаго і Торонто або Америку і Канаду. А різниця, за її словами, величезна!

Відразу скажу, що на питання "де б ти хотіла жити", вона завжди відповідала "звісно, в Канаді" =). Каже, що люди там спокійніші... менше фріків... менше криків на вулицях... не страшно гуляти вночі... більше гарно одягнених людей... є щось справжнє канадське, що можна привезти в подарунок:

  • продукція з кленом (maple) - а це і печенька і сироп і чай і льодяники і ще купа всього смачненького
  • магазини одягу і шкіряних виробів Roots - made in Canada =)
Я в гамериці вже майже два роки, а досі не знаю що привозити додому в якості подарунків =)

Якщо говорити про шопінг тут і там, то ціни плюс мінус однакові, хоча від друзів чула думки, що в Канаді дорожче, тому канадоли частенько в гамериці затоварюються. Продукти харчування оцінити і порівняти важко, бо ціни дуууже залежать від магазину, супермаркету чи навіть району. Зате і в Америці і в Канаді є гречка, цукерки "червоний мак" і олія "чумак" ) Алкоголь в Канаді продається лише в двох державних магазинах і ніде більше його не купиш. На українські права тобі алкоголю не продадуть (зрештою, як і тут у нас), хіба на закордонний паспорт.

Щодо туристичних атракцій і розваг, то тутешній Six Flags, за словами Наталі, менший і значно старіший ніж парк розваг в Торонто (Canada's Wonderland). Є схожі атракціони, але в торонтівському вони виглядають новіше, кручє та ще й дизайн самого парку якийсь цікавий - не просто собі гірки і каруселі, а цілі тематичні куточки з водопадами! А гамериканський Willis Tower не гірший, ніж канадський CN Tower, хоч і трохи нижчий )

Канадоли як і гамериканці люди спортивні - бігають в парках, займаються в спортзалах, плавають в басейнах. До речі, про спортзали - в Торонто дороге задоволення займатися спортом, тоді як у нас ти можеш знайти зал за 20 доларів в місяць (впевнена що є і дешевші), а можеш і за $120!

Погода - це напевно єдине що у нас однакове - весни не було ні в нас в Чикаго, ні в них в Торонто, взимку просто замітало усіх снігом, а літо почалося десь з липня місяця ). Але воно і не дивно, якщо взяти до уваги географічне розташування цих міст.



8 comments:

  1. Підписуюсь під усім вищенаписаним!! за додатковою інформацією (у разі потреби) звертайтесь сюди http://nataliasavchyn.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. О, я "звернулася" =)) перечитала парочку статейок... ти певно сумуєш за тими канадськими часами...

      Delete
  2. Слухайте, дівчата, а може якийсь онлайн опитувальний замутити для всіх гостей, потім всяку статистику дивитись ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100% треба )) то так цікаво тих "гостей" слухати, а то коли тут довго то вже особливо нічому не дивуєшся...

      Delete
  3. >>Я в гамериці вже майже два роки, а досі не знаю що привозити додому в якості подарунків =)
    як я оце розумію! Британія, як і Штати, так намішала у собі всього, що важко знайти щось 100% британське, та й глобалізація світу теж робить усе іноземне знайомим (ну, кого зараз вразиш віскі?) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хм... а я думала, що то тільки штати такі нецікаві в тому плані і була впевнена, що в Британії стільки всього "британського"!

      Delete
    2. "британське" на 100% - це віскі (хоча, відверто кажучи, навіть це з натяжкою - адже, всі віскі або шотландські або ірландські, от "англійського" віскі в очі не бачила) і сидри та пиво (яке серед моєї родини не п'є ніхто та й друзі не дуже, а найвідоміший Guinness - ірландський! - всі, хто хотів, і так куштували), ще є чай і сувеніри з королевою :) (от чого чого, а королеви у нас точно нема :) )

      Delete
    3. Оооо! Сувеніри з королевою можна везти!!! :)) Хоча не кожен зацінить сувеніри ) та і не будеш кожного разу тільки їх і везти ) як я тебе розумію....

      Delete