Oct 27, 2014

Я - Мама. Місяць 11-тий.

Моя мурашка 1-го жовтня зробила своїх перших 5 кроків!!! =) Отак собі стояла, трималася за мене, а потім рученята відпустила і до столика ігрового собі потопала. Так гарно було )) З того дня малюк собі отак час від часу топає, стоїть і ручки відпускає - забуває що не тримається коли бавиться іграшкою ). Ще кумедно ходить від мами до татка і знову до мами. Але останнім часом почала трохи боятися сама ходити - вона навчилася залазити на свою машинку одну і другу, ще на зебру (дякую, Іра, за таку круту іграшку), відповідно навчилася з того всього злазити і падати ). Може тому зараз трішки боїться ходити, хоче тільки за ручку, а як її відпускаєш, то відразу сідає. Але то таке - всьому свій час.

Ще Емілі добре навчилася все вимагати. Кричить, коли щось не по її, відразу плач, істерики... З качельки на дит. майданчику так взагалі зняти неможливо - та і відволікти потім не просто - так ніби вона добре розуміє що її хочуть забавити і забрати з майданчика )). Часом мені вже зовсім фантазії не вистачає щоб щось придумати новеньке. Виглядає її вимагання приблизно отак - доця бачить ціль, починає показувати на неї пальцем і казати "ооо" і якщо раптом ти поведеш її в протилежну сторону, то буде скандал =).

Не знаю навіть що і розповідати про доцькіні досягнення - стільки всього малюк вже знає, але частенько лінується показувати ). Стала ще більше всього повторювати за дорослими. Навчилася давати повітряний цьомчик - це дуже кумедно виглядає, не зовсім так по-справжньому як ви собі уявляєте ). Повторює за подружкою Катею всякі штуки. І кумедно показує їжачка =)). Емілі не знає, правда, що то їжачок, але вміє гарно його показувати на мордашці. А ще пробує повторювати звуки. Наприклад, кажу я малій "зроби па-па", а вона тобі замість ручкою махати каже "па-па" =). То не завжди так виходить, але частенько помічаю як вона дуже схоже пробує відтворювати те що чує ).

Вдома любимо возитися (точніше щоб нас возили =)) у всьому підряд і не тільки в тих штуках, які дійсно призначені для катання ))



Ось і купили ми для Емілі трошки завчасно подарунок на день народження у вигляді червоної крутої машинки =) Доця і далі не особливо любить у візочку їздити, а от в машинці якось їй цікавіше. Але найбільше зараз полюбляє на вулиці за ручку топати - то ж скільки можна листочків, палочок, яблучок і шишок назбирати!



А ще ми собі облюбували крутезний книжковий магазин і тепер частенько туди бавитися ходимо. Нас певно скоро пускати в нього не будуть, а то ми нічо не купуємо в них, а тільки кожного разу там порядки наводимо серед книжок і іграшок =)


Досі дуже боїмося лікарів... Були на плановому огляді, то навіть не дала лікарці підійти до себе - відразу крик і плач. Але незважаючи на це нам таки вдалося спільними зусиллями малюка зважити і поміряти ). Отож, Емілі важить 19 паундів і має зросту 29 інчів. А якщо по-українськи, то це 8,6 кг і 73,5 см. Так що доцька наїла файні щоки, які тепер трошки звисають, і ще чималі складочки на талії =) І в нас нарешті з'явилося стільки волосячка на голівці, що його тепер видно навіть по скайпу. Тішуся, бо перестала чути кожного разу питання в стилі "а в Емілі вже є хоч трошки волосячка?" =)) Та і на вулиці питання "хлопчик це чи дівчинка" перестали задавати, хоча це мабуть таки заслуга дівчачої шапки ).


То в нас була така принцесна фотосесія:



А ще ми були з Емілі в дитячому спотивному залі на занятті і на крутій фермі, де бачили перегони свиней =), але про це окремою статейкою. А зараз інтенсивно готуємося до нашого першого Дня Народження =) Але і про нашу підготовку я розповім також окремо ).

4 comments:

  1. вітання з першими кроками! ;)
    ми майже таких же розмірів, на 1.5 см менші і на 300 гр важчі, правда це ми у 10 місяців :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. О, то ви файні дівчатка в свої 10 місяців ) і вам вітаннячка!

      Delete
  2. ого яка машинка в Емілі! ну і принцеснофотки круті)))
    і ми сьогодні важилися: маєм 9 кг. і 69 см. і нам скоро буде 8 місяців))) але так як то козак, то йому положено бути важчим, дівчата, вони ж з народження за фігуру дбають))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ну та 100% - нам принцескам треба дужих і міцних козаків =) Ростіть здоровенькі і файні! Може колись познайомимося чи то краще сказати "розвіртуалимо" себе і малюків!

      Delete