Dec 21, 2014

Liebster Blog Award - Дякую Юлі і Віці =)


Мені надзвичайно приємно, що мій блог читають, коментують і навіть номінують =) дякую, вам дівчатонька (Юля і Віка) за відзнаку і дуже надіюся, що читатимене мені і далі, а я в свою чергу писатиму щось цікаве, щоб вам було цікаво читати - ну якось отак =)

А тепер по-порядку ). Першою була Юля, тому відповідаю на її запитання:

1. як думаєте, ваше ім’я вам пасує чи ви хотіли би називатися якось інакше?
Думаю пасує ). Люблю короткі імена, люблю м'які імена (якщо розумієте про що я) і таких, що мені і правда подобаються є небагато ). Навіть коли для донечки обирали ім'я, то було складно, тому вибрали лише одне, котре і справді імпонувало. Якщо другий бейбік буде також дівчинка, то буде весело (певно доведеться хлопчачим називати =)).
2. чи вірите ви в забобони або таке інше? чорних котів обминаєте?)))
Ні ) Цікаво, звісно, почитати які вони бувають - пам'ятаю колись цікавилася різними забобонами в різних країнах і завжди мене дивувало - чому в Англії ходити під драбинами - то погана прикмета, а в нас - то якось нормально ). Певно після таких досліджень я і перестала в то все вірити ).
3. якби дозволяли умови, яку б домашню тваринку (будь-яку, ну хоч динозавра) мали і чому?

Мавпочку ) таку маленьку щоб на долонці поміщалася ). Тому що вони кумедні, маленькі, веселі, їх можна навчити фокуси показувати і в сусідів через вікно щось смачне тягати (колись читала такі історії) =). До речі, відповіла на це запитання недумаючи за секунду, так що напевно десь ще з дитинства в мене та мавпочка в голові засіла ). Як дізнаюся де таке чудо можна придбати і домовлюсь з чоловіком, то точно куплю!

4. поділіться своїм рецептиком доброго настрою, ну таким, щоб от взяв, зробив і настрій піднявся(я потім його випробую на собі)))

Коли ще в школу ходила, а потім і на перші курси інституту, то завжди допомагав манікюр ). Банально, але було дуже дієво. Як тільки нападав злий поганий настрій, я йшла в магазинчик, вибирала собі якийсь новенький лак для нігтів, поверталася додому і малювала нігті ). І правда помагало, чесно! =) До народження малюка завжди допомагала книжка, бо це єдине в що виходило зануритися з головою і забути про все на світі (але я теж йшла в магазин і купувала новеньку). А зараз частенько допомагає малеча - ну хоча б підкинути її кілька разів, щоб засміялася і потішилася - і настрій вже потихеньку догори повзе ).

5. чи маєте нездійснену мрію(ну я, от наприклад, мало не щодня мрію про чарівну паличку, яку використовувала б в дуже банальних цілях – прибирала і варила їсти)?

Немаю такої, принамні зараз ) не люблю таких мрій, бо якось сумно, що вона нездійсненна...

6. яку маєте найулюбленішу книжку?

Неіснує такої :( мабуть ще не знайшла своєї... кожна з них улюблена під настрій... люблю перечитувати книжки, але їх все одно багато різних...

7. де би ви хотіли жити і в якому часі?

Усюди хотіла б спробувати ) Я мандрівниця по натурі (мене колись мама циганською дитиною називала =))). Зараз мрію про Австралію і Нову Зеландію ) не просто поїхати туди, а пожити там (можна навіть в хатках хоббітів =)). А час міняти не хочу, добре в нашому ). Ну хіба б колись в майбутнє злітала ).

8. коли з вами в останнє відбувалися дива(порожня маршрутка в час пік))))?

Ну на кшталт порожньої марштурки, то надзвичайно приємно була вражена, коли до Львова їздила - і мені всі уступали місця (і коли вагітна була і з малечею вже) - то і правда було таке маленьке диво, бо налаштовувала себе зовсім на інше... 

9. чи сміялися ви колись так, щоб аж до сліз і потім два дні живіт болів, як після пресу?

Ой, так, звісно, багато раз ) навіть не пригадаю коли і з чого, але було-було =)

10. які сни вам сняться? кольорові, з відчуттями, реалістичні чи не дуже, екшн чи мелодрами? чи взагалі нічого не показують?

Все підряд ) завжди кольорове і реалістичне і різне... дуже залежить від того як минув день, які були переживання, думки, мрії, події - часто те про що міряла чи думала потім бачу у сні ).

11. скільки разів ви посміхнулися, поки відповідали на запитання?)))

10 разів - по одному на кожне запитання (окрім про книжку, бо дуууже довго думала над відповіддю =)) і ще багато-багато поки відповідала! Дякую, Юля!

Тепер до запитань Віки:

1. чому ви вирішили завести блог? хто вас на це надихнув (чи що)?

Давно хотіла спробувати, але якось нагоди не було, а тут переїзд, нове життя, нова країна, місто, люди... А рідні так далеко... і як то їм про все-все розповісти що з тобою відбувається? От і вирішила блог створити ).

2. за яким принципом ви вибираєте, про що писати, а про що ні?

В першу чергу пишу про те що цікаве в гамериці, бо якось так собі обрала напрямок блогу. Важче дається писати про свої якісь внутрішні переживання, мрії, думки, тому і не часто таке всяке пишу ).

3. чи довго вам пишеться? один пост це для вас робота на години чи питання кількох хвилинок? чи довго пости висять у чернетках? чи ви їх "вичитуєте" (це почекати день-два після написання і потім перечитати на свіжу голову, а не в емоційному настрої опісля створення, щоб зрозуміти чи воно варте того, аби бути побаченим світом)?

Дууууже по різному... Часом написав запостав і тішишся - як правило такі статейки дуже "живі" і їх цікаво на одному подиху читати (це я такі фідбеки отримувала від друзів). Якщо пишу про якісь факти чи конкретні події, то перечитую через кілька днів, дописую... так можу тиждень два писати (скажімо про ціни якісь в гамериці чи якусь возню з документами чи страховками чи кредитними картками - деякі такі статейки ще досі висять недоробленими).

4. які теми у блогах для вас є найцікавішими?

Дуже люблю читати про якісь плани і цілі на майбутнє - це завжди цікаво і можна для себе щось придивитися ). Ще люблю останнім часом читати про те що інші роблять своїми руками, особливо якщо воно для дітей (просто актуально воно мені зараз). А так загалом прочитати гарні цікаві постики з улюблених блогів завжди класно, на яку б вони тему не були ).

5. чи часто ви залишаєте коментарі? про що ви б хотіли читати частіше?

Хотілося б частіше )

6. як ви любите, щоб вас називали (ваше ім'я, чи якась спецефічна його форма, чи pet name - "кличка")?

Залежить хто називає. Коли чоловік каже "Оля", то мені ну дуууже вухо ріже ) бо звикла до всяких масьопчиків, мосічок і т.д. ). Але загалом "Оля" влаштовує ) Маю друзів котрі мене "Ольчик" називають, що теж файно ).

7. як би ви охарактеризували себе (вимагаю мінімум три слова для характеристики :) )?

Вікуся, а можна одне, будь ласочка??? "Домашня" - ну правда тим все сказано ) зараз я така... ніколи раніше такою не була... а зараз такою бути добре - ну якось отак ).

8. яка ваша улюблена фотографія - опишіть її! чи любите фотографуватися впринципі?

Люблю ) Але не люблю сама... Зараз улюблена та де ми собі селфі з Емілі зробили на її день народження ). Вона собі тоді соску до рота запхала і з тою соскою намагалася посміхнутися у всі свої 8 зубів - було дуууже кумедно!

9. чи є у вас хоббі? яке? як багато часу ви для нього відводите? і який ваш секрет аби цей час знайти?

Ой, багато всякого, воно все міняється під настрій... Ніколи не була людиною, котра вміє щось довго і цілеспрямовано робити... часто кидалася затії якщо ставало нудно... Зараз роблю іграшки на ялинку з фетри, то рахується як хоббі? Час від часу на піаніно граю, але не можу назвати це хоббі... Може почну малювати (маю таку здійсненно-нездійсненну мірю) ) і дуже надіюся, що це переросте в хоббі ). А щодо часу, то помітила за собою таке - не треба спеціально його шукати бо ніколи не знайдеш, а от є хвилинка, то бігом до улюбленого заняття і отак по чуть-чуть кожного дня.

10. як боретеся з рутиною? чи не боретеся, бо її у вашому житті немає? :)

Думаю вона є у кожному житті ). Просто коли її небагато то і боротися з нею не треба ) Мені рутина часом імпонує - хочеться відпочити від біганини і активного життя і тоді собі ховаєшся на тиждень в рутину і тобі добре. А потім знову вигадуєш куди б то побігти і що б таке нетипове зробити - якось отак чередую.

11. як боретеся з собою (сприймайте як хочете - може бути боротьба з власно лінню, чи неорганізованістю, чи буль-чим у собі)? чи не боретеся і у вас з собою повна гармонія? :)

Борюся, але не завжди виходить... коли не виходить, то нию чоловіку, а він мені "дає копняка" і то добряче допомагає =) Часом дієвою є думка про те, що я пожалію потім якщо зараз не зроблю те і те, а так як жаліти за чимось я не люблю, то доводиться вже і зараз боротися з собою )

Згадала як то бути школяркою, коли всі кругом носяться з анкетами (пам'ятаєте? певно і ви такі в школі робили), а там купа питань, а ще й наклейки треба клеїти і подаруночки якісь паперові робити =) Але було цікаво, тому ще раз дякую!

А тепер про мої блоги:

1. http://savchyn-tututu.blogspot.com - один з блогів моєї сестрички, який вона веде якось не дуже регулярно, але коли вже пише якийсь допис, то це завжди дуже цікаво! =)

2. http://kitvchobotyakh.blogspot.co.uk - якщо хочете все дізнатися про Лондон - вам сюди )

3. http://julie.blog.net.ua - а тут можна купа цікавого про Австралію почитати!

4. http://yellowglasses.com.ua - про жовті окуляри дуже сонячної людини )

5. http://julliastory.com - цікаві життєві історії від Юлі

6. http://cultart.info - а тут про Наталю зі Львова і її донечку Анну

7. http://www.lizon.org/p/blog-page.html - креатив від Лізи

8. http://ucraniachile.blogspot.co.uk - Українка в Чилі

9. http://www.j-inspired.com - відколи познайомилася з книжками для малюків від Надійки Гербіш, відкрила для себе і її сайт (колись був окремо блог, але він тепер переїхав =))

10. http://zymova.com - ще один хороший блог киянки Олександри з Сан-Дієго (тільки нещодавно з ним познайомилася)

Отож, їх всього десять (хоч по правилах номінації мало б бути одинадцять)... може у 2015-му назбираю ще одненького (а може і не одненького), котрого регулярно читатиму.

6 comments:

  1. усміхнуло "а можна одне, будь ласочка" у відповіді на №7 :) ну, дуже вже кумедно прозвучало
    і тобі можна :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. О бач і тебе потішила відповідями =)

      Delete
  2. "в хатках хоббітів =))" і я б пожила ))
    а от бодай глянути на них дуууже хочу! )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чула що місцевим жителям такі хатки дуже сподобалися (коли вони їх вперше побачили на зйомках) і що тепер так таких чимало і що навіть люди в них живуть =))) не знаю чи то правда - треба якось погуглити ))

      Delete
  3. дякую за відповіді, я нарешті знову з компутером, і тут стільки всього новенького почитати))))

    ReplyDelete