Jun 3, 2015

Тиждень 22 & Кіно, Друзі, Українське Село і Рицарські Бої.

Цей тиждень був певно самим насиченим за останні кілька місяців - багато нових подій, вражень, госетей і походеньок :)

По-перше ми з чоловіком нарешті сходити в кіно!!! Ааааа, два роки ми там не були... два довгих роки... пропустили стільки цікавого, що певно вже і не наздоженемо. Раніше могли мало не кожного тижня ходити на цікаві прем'єри. І тут мама нарешті приїхала і було на кого малюка залишити. То ми з тої радості додому десь опівночі прийшли :). З величезним задоволенням подивились Avengers-ів других і тепер плануємо наступні фільмики!


А ще ми цього тижня ганяли гусей (вони на нас добряче шипіли, але ми не здавались) і багато купались в басейні ).



Поки бабуся привчає малечу до самостійності, а саме засипати без мене, я сиджу на коридорі і працюю :) А то в нас дома мама, тобто я, - диструктивний елемент. Емілі з іншими і чемно поводиться і на руки не проситься і засипає гарно, зато як тільки поряд я, то з криком "мама-мама-мама" дитина робиться нечемною і вилазить всім на голову :) от і доводиться тікати з хати.


На вихідних до нас прилетіли гості з Баффало, яких ми давненько не бачили. Було весело! Двоє маленьких малюків в маленьких апартаментах ). Добре, що другий малюк ну дуже вже спокійна дитина і за 4 дні гостювання плакав лише раз і то по суті :)


Емілі цілими днями ходила, тикала пальчиком в Михайлика і казала "baby". А ще гризла Михасикові іграшки і показувала пальчиком що треба бути тихенько кожного разу коли він спав. А часом вони навіть вдвох собі засинали і гарно спанькали.


Я вже 2+ роки в шікаго і соромно признатись, але жодного разу не була в Українському селі. Якось довго нам до нього добиратись, а з "любов'ю" Емілі до їждження в машині так і взагалі перестали навіть в даун таун їздити. Одним словом витягнули мене друзі в українську околицю міста і трохи світ показали :). Ми зайшли до української крамнички сувенірів, в якій можна все на світі українське купити, навіть "100 Казок" від Абабигаламаги за 49 долярів (за кожну книжку). Я купила собі прапор, а то не мали вдома маленького, а ще гарненькі сріблясті тризуби на обидві наші машини. Потім ми зайшли до української церкви - так приємно і водночас дивно було кругом чути українську мову... Ще трошки пройшлися вуличками, на яких скрізь можна було побачити українські написи на магазинах, організаціях... Зайшли до укнраїнського магазинчика з домашньою випічкою і всіма можливими українськими продуктами... Гарно провели час! Тепер треба чоловіка туди витягнути, щоб він згадав трошки українського ).


А такої кількості всіляких українських мазючок, ліків, тюбиків, трав я певно в гамериці ще не бачила :)


А ще ми поїхали дивитись на рицарські бої на кониках, їсти руками м'ясо як в давні часи і насолоджуватись всякими смачнющими напоями з справжнісіньких кубків, які потім додому позабирали :) То все діство тривало дві години і Емілі першу годину просто очей відвести від арени не могла - так їй подобалось те, що там відбувалось і без перестанку тільки повторювала своє улюблене "ней-ней" (так коники тут кажуть), а ще "бам", коли хтось падав з коня. А відбувалась на арені справжня вистава з королем, принцесою, рицарями, неймовірними костюмами, і прегарними кониками різних кольорів. Під час самої історії і рицарських поєдинків усім глядачам без перестанку носили щось їсти - почалося все з зупки, в яку треба було макати хліб або просто пити з тарілки, потім величезний шмат м'яса, який довелось їсти руками, бо ніяких приборів не давали, далі печену картоплю і кукурудзу, а на десерт ще й смакошик яблучний принесли у вигляді слойки. Деякі люди поїли встали і пішли :) в мене склалось враження, що вони тільки поїсти туди і ходили (хоч за 40 доларів можна ого як в ресторані повечеряти!). Одним словом ми так наїлись та ще й додому потім поприносили те що не доїли (це ж гамерика, тут всюди роздають тобі коробочки, якщо ти раптом не доїв і хочеш додому забрати те що залишилось). А шоу Medieval Times і правда дуже видовищне! Я б і ще раз сходила, ніби кажуть, що в них на зиму інша програма, то може якраз собі ще раз виберемось.




11 comments:

  1. дійсно, як вам не соромно? навіть ми були у вашому українському селі : ) (жартую) я в тому магазині з таким воплем радощів кричала „Моооооооршинська“, що всі відвідувачі з мене сміялись : )
    а Емілі все частіше усміхається на світлинках. напевно вже зрозуміла, що то мама робить і що не треба так суворо дивитись : ) так вони мило вдвох сплять. мабуть для мам то найбільше щастя в той момент : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ой нас в наших краях моршинською не здивуєш )) так само як гречкою чи київським тортом ) ще б сихівський батон хтось пік і ціни б не було тутешнім інтернаціональним магазинам!

      та, я теж помітила, що Емілі стала частіше посміхатись, але ту посмішку все одно ще треба постаратись зловити на фото )

      Delete
    2. гречка це взагалі не проблема. торти ми не дуже. а от гарну воду знайти це проблема. хоч воно наче здається що такого, звичайна вода, вся однакова. ач ні. я пів року шукала „свою“ воду. з крану тут непридатна до вживання вода. а пити і так багато п’ю. а з місцевим кліматом ще більше, інакше погано.

      Delete
  2. про деструктивний елемент сподобалося :)
    мама-мама-мама :) напевно, мама дуже доню любить і балує :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. певно аж занадто "любить і балує", бо в нас мала ну дуже вже мамина :) я така рада що бабуся приїхала, то Емілі хоч трохи стає ще чиєюсь :)

      Delete
  3. Класно, у вас Українське Село є :) Церква там дуже гарна. Запечена качка смачно так виглядає :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Так, церква і справді гарна! Насправді то курка )), думаю якби була качка, то білети дорожче б коштували )))

      Delete
  4. ой, а я тут хотіла "позаздрити" українському селу, але ми на кінець тижня їдемо до Львова аж до сепня! так що буду мати українського цілу купу)
    то вони зараз починають посміхатися на камеру, а потім будуть мармизки "корчити")))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ого як ви на довго додому :) файно так! Гарно вам з'їздити!

      Delete
  5. В нас та сама історія з самостійністю була. Як мама є то концерти а як нема то все ідеально. Зараз не в такій степені але все рівно проявляється, коли мама дома то має сидіти біля сина дивитись мультики, а як мами нема, то малий сам дивиться, чомусь тата йому для цього нетреба...
    Саме кльове фото - то сонне царство на ліжку )) А взагалі, насичений тиждень у вас вдався!

    ReplyDelete
    Replies
    1. але ж ті діти маніпулювати вміють - і звідки вони знають що з мамами можна отак себе поводити??? :)

      Delete