Jun 22, 2015

Тиждень 24-25 & Каное, Strawberry Y-pick І Знову Чикаго

От вже і я почала один пост за два тижні писати ) нічо, зате вам буде трошки менше читати ). Подій багато, часу для писанини мало, хоч і мама дуже нам допомагає і все замість мене робить (ще два тижні такої лафи =) а там знов доведеться звикати все самій встигати). Одним словом, нормального літа в Чикаго ще не було, зате було кілька теплих деньків, які ми не марнували даремно і багато плавали в басейнику



А потім десь у вівторок отак посеред тижня витягнули нас друзі на каное поплавати ). Так-так, отак собі без якихось приготувань, планувань і роздумувань. Класно так! Тільки ми з чоловіком ніяк не могли домовитись хто командує, куди пливемо і в яку сторону повертаємо, тому наступного разу домовились брати окремі лодки і змагатись на перегонки )).


Побачили гарне небо - вирішили сфоткати :)


Робили перестановку в доціному куточку - пів дня совали туди сюди меблі, коврик, піаніно (на фото один з варіантів перестановки), а потім в результаті все поставили як було, бо то виявилась найкраща композиція =)


Як завжди багато гуляли  розвідували нові гірки і майданчики, і навіть вдалось доціну посмушку ще раз зловити!


Купили торт - маленький, але наша бабця Іра довго мучилась як би то так його розрізати щоб гарно було, а потім як то його такого з'їсти, бо він дуже солодкий :)


Ходили в кіно - цього разу на Jurassic World - захотілось на динозавриків в 3D подивитись. Фільм гарний, не розчарував, хто таке полюбляє - рекомендую.


Завели бабцю Іру в наш Роял Буфет - ото радості було, особливо від солодкого, яке там можна безкінця їсти, і від фондю :)


Вибрали собі гарну суботу і поїхали в Чикаго дивитись на все на що не надивились минулого разу. Любувались висотою з Willis Tower 


А бабця Іра навіть на балкона скляного вийшла :) чесно кажучи, я думаю, що якби був час подумати - виходити туди чи ні, то мама б ні за що в світі такого не зробила, але так як ми швидко поставили її в чергу і за хвилину вже вивели на балкончик, то я думаю, що вона просто не зрозуміла що сталось :) і довелося вже разом з нами позувати і фоткатись на скляній підлозі на висоті 103-го поверху.


Гуляли біля гарнющого і одного з найбільших фонтанів світу, ну і звісно біля Великої Фасолі, а потім пішли собі в Ghirardelli на смачнюще морозиво і коктельчики.




Ой, а неділя, себто вчора, була взагалі дуже оригінальною. Поїхали ми на ферму полуницю збирати. Те що в Україні робить мало не кожен другий українець, ну бо так треба чи бо мама так сказала, тут американці роблять задля розваги та ще й гроші за це платять :). Виглядає воно так - приїжджаєш на ферму в сезон якогось продукту (у нас це були полуниці і солодкий горошок), вибираєш собі розмір відерка, в який будеш збирати, платиш за нього відповідні гроші (наші білі відерка на фото, об'ємом майже літр кожен, коштували $6 за штуку), шуруєш з тарою на поле і збираєш вкусняшку. Їсти при цьому можеш просто необмежену кількість тої полуниці - нам вже зле від неї потім було :) але не тому, що ми захламні і дорвались, а тому, що це найсмачніша полуниця, яку я коли-небудь їла в Америці. Самий головний її критерії - вона м'яка! Бо та, котра в магазині - як яблуко, її вилкою вдома помняти просто не реально... А ця і червона не тільки ззовні, але й всередині, солодка, м'якенька... їй все одно далеко до нашої української, але вже хоч щось віддалено схоже.  Одним словом атракція ще та - купа людей на полі, всі собі балакають, вчать дітей збирати полуницю, відразу нею і смакують, возяться туди сюди з тачками повними ящиків (і що вони потім з нею роблять? варення?). А чоловік мій сказав, що це найшвидший збір полуниці, який він коли-небудь бачив ))) та бо в нас на городах ту полуницю тре вишукувати і як правило під одним кущем тільки одна достигла, та і та маленька. А тут присів, листочки підняв і велику жменю назбирав - не полуниць, а коней якихось! Хоча ми потім зрозуміли, що чим менша тим смачніша і почали маленькі збирати. 



До речі, в неділю якраз був день тата і доця подарувала таткові книжечку I Love You, Daddy і футболочку, а святкували ми окрім як на полуниці, ще на озері - з стейками, рибалкою і купою друзів. А я вітаю усіх татів зі святом, гарного вам настрою і цікавих пригод з малюками :)

6 comments:

  1. ми ото теж все збираємось тоє полуниці позбирати, але все забуваємо : ) але і з магазину мене цілком влаштовує. ми продукти купуємо органічні, тому полуниця і запашна, і солодка, і велика. в нас вже відійшла практично. ну для мене то точно хіба як розвага була б. я дитина дика міська, від городів дуже далека : ) а каяки кльово. теж хочемо покататись. в нас тут є печери цікаві, отуди б запливти. але зараз все часу нема вільного.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ой, як я тебе розумію - "я дитина дика міська, від городів дуже далека" - я точно така сама ))) ми як тут десь на ферму їдемо, то чоловік мені корову показує і питає чи я знаю що це за тварина )))) А в ваші печерки і ми б колись з'їздили )

      Delete
  2. Ваша Емі така модна дама в купальнику! Всі смаколики і солодощі то звісно нямка, от чому я твої пости все наніч читаю?
    Ми колись також на таку полуничну "ферму" завітали, та там було рядки так з 4 полунички... і така нещасненька, у вас кожне відерко хоч на виставку!

    ReplyDelete
    Replies
    1. точно якась у вас ферма нещасненька :( а тут навіть особливо і напрягатись не треба було щоб назбирати - 5 хв і відерко повне )

      Delete
  3. Треба буде ще на ферму по малину зїздити :)
    Але ті білі відерка - не по літрі :)) Там 2 кварти, а 1 кварт - це майже літр)

    ReplyDelete
    Replies
    1. по малину і ми б поїхали! а з відерками я точно завтикала, там же два квотера було )))

      Delete