Jan 29, 2016

Знайомтесь - я Девід :)


Нарешті в нашої Емілі з'явився маленький братик :). Тішимось, радіємо і насолоджуємось кожною хвилинкою перебування з малюком! Народився Девід (по версії Емілі бартика звати Михайлик :)))) в середу о 3:29 дня. Взагалі обом моїм діткам дуже заімпонувала середа для народження, а ще ріст в 48 см :). Тільки Девід ще й виявився справжнім козаком-богатирем і з'явився на світ з вагою 4,195 кг!

Дуже цікаво пройшло знайомство з старшою сестричкою - Емілі вже чекала і знала, що мама привезе додому братика. А братик завчасно заїхав до магазину і купив для сестрички поїзда Томаса, а ще Кіндер-сюрприз, певно тому доця тепер ходить по хаті і каже, що любить братика :))) А ще Емілі приносить підгузнички, постійно залазить на подушку для годування саме в той момент, коли та подушка зайнята братиком, хоче нагодувати малого печенькам і сиром, а потім розповідає, що в нього немає зубів, а в неї аж двадцять :). Побачимо як то воно буде далі, коли доця зрозуміє що це не "одноразова акція", а щоденні будні :), але наразі все дуже позитивно.

Отож, трошки моїх перших вражень від Девіда:

- дитина спить! :) та нє, ну вона справді спить! вдень! сама в ліжечку (точніше в люльці)! без мене і без рук і без колихання! прикиньте? таке буває? :) Погодувала, покалала, Девід покрутився-покрутився, подивився по сторонах 10-15 хв. і ЗАСНУВ!!! :) Не знаю чи то така радість на довго, але наразі дуже тішимось. А часом в мене навіть таке відчуття, що в нашому житті нічого не помінялось :)

- засинає в кріселку для машини! і таке буває? з Емілі такого не було жодного разу :) а тут поклали (чи то посадили :)) і тільки поїхали, а то чудо вже хропе

- дається послухатись лікарю! ну покрутиться собі трошки, покряхтить - типу не задоволений що його роздягли та ще й процедури всілякі роблять

- плаче тільки по ділу :) захотів їсти - плаче, мокрий підгузничок - плаче (варіант - кряхтить), змерз - плаче (варіант - гикає :)), нічо не турбує - лежить і кліпає очиськами

- бере пустунчика :) взагалі я проти, але не стрималась щоб спробувати чи Девід його, так би мовити, зааксептає (бо з Емілі цей фокус не вдався жодного разу) і О Диво - він не проти :) але ми тільки спробували кілька разів та й кинулись того

Ну а взагалі ми з Ромою вчимось бути батьками двох малюків і воно на перший погляд і цікаво і приємно і трошки страшно... Побачимо як то воно все буде далі, але мені вже видається, що 2016-тий буде цікавеньким роком :)

38 comments:

  1. УРА! Вітаємо! Хай буде щасливим і здоровим! Ви молодці.

    ReplyDelete
  2. ура! вітання! навіть і бажати нічого не треба, дитина сама все виконує : ) здоров’ячка малюку та всій родині : )
    п.с. я зрозуміла, треба народжувати тепер хлопчика і він сам спатиме : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))) гарний висновок!!! будемо сподіватись, що це не двотижнева акція з його боку )))

      Delete
    2. і дуже дякуємо за вітання!

      Delete
    3. то хлопчаче таке, мій теж спав сам!)))) так що, Олександра - добрі висновки)))

      Delete
    4. ну, ок, зізнаюся - мій теж спав сам (перші півроку) :)

      Delete
    5. та навіть якщо тільки два тижні таке щастя буде, то я дуууууже тішитимуся! З Емілі на руках я їла, спала і ходила в туалет :)

      Delete
    6. ну от, я запам’ятаю. будем старатись наступного разу : )

      Delete
    7. а в мене ще така "теорія", що то такий "спокійний стан другої дитинки" :) багато знайомих в котрих власне друга дитинка спокійна. це мабуть ще тому, що по іншому просто не реально було б справитись з двома )

      Delete
    8. тіпа бонус? : ) третя взагалі тоді непомітна має бути : )

      Delete
    9. на третю вже мама з татом самі уваги не звертають ))) знаєш як в тому анекдоті про пустунчика для третьої дитини чи ще щось схоже є про корм для собаки :))) короче тут вже в третьої дитини просто звалу нема )))

      Delete
  3. вітаю! ростіть великі-великі! і здоров'я вмій сімейці :)
    рада, що малюк дає мамі з татом перепочити і ввійти в нову роль - це справді надихає :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякуємо! та, відчуття ніби на все є час )

      Delete
  4. урааааа! вітаннячка мамі і татові і сестричці, а маленькому Девіду здоровячка і дотримуватися отого взятого режиму)))
    нічогенький козак з такою вагою, мамі медаль однозначно))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ха ) дякую за медаль! і за вітаннячка :)

      Delete
  5. Вітаємо! Молодці!!! Усі вам здоров'ячка а мамі сил та терпіння!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую, Оксана! :) терпіння і сили точно знадобляться, навіть якщо малюк і надалі буде спокійним )

      Delete
  6. Ура!! Вітаємо теску!! Ну дуже гарне імя вибрали :-)
    Шай росте малюк здоровим і щасливим усім на радість - і нам заодно - ми ж то за всім слідкуємо, все читаємо. Впевнена Емілі буде чудовою сестричкою!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ха ) чекала твого коментаря про теску ))))) я згідна - дуже гарне ім'я ))) ми правда довго сумнівались між Девідом і Даніелем, але якось в день Х переміг таки Девід :)

      дякуємо за вітання!!!

      Delete
    2. до речі, давно спитати хотіла. ви зумисне імена місцеві обирали і чому?

      Delete
    3. ми обирали в першу чергу такі, які нам подобались. Емілі (ми записали як Емілія) по-українськи буде звучати точно так само (а ми дуже хотіли щоб звучання не мінялось), хоч згідна, що воно не зовсім наше, але доволі популярне останнім часом, як мені здається. З хлопчачим було важче в плані однаковості тут і там... ми не могли підібрати такого щоб однакове було (з тих що нам подобались принаймні)... так що доведеться родичам призвичаюватись до імені Девід або ж кликати малюка Давидком )

      а другий момент - це те як вимовляють ім'я американці - маємо багато друзів діти яких комплексують, бо їхні ровесники не можуть вимовити і запам'ятати їхні імена. звісно це не було вирішальним фактором при виборі імен, але таки мало свій вплив - мені б хотілось щоб ім'я моєї дитини було зрозумілим тут (тим більше якщо все буде добре і ми таки тут залишатимемось)

      а взагалі, то ми дуже перебірливі виявились в плані вибору, особливо Рома ))) і вибрати ім'я щоб подобалось обом було ну дууууже важко ))

      Delete
    4. до речі, іменини Девіда якраз 27-го січня ))) принаймні одні з них ))

      Delete
    5. ми ж чекали сюрприз, то обирали імена на обидва випадки. з жіночим проблем не було. а чоловіче ми таки довго обговорювали : ) ми хотіли українські в будь-якому випадку і щоб тут їх могли вимовити правильно. тестувала на одногрупниках в коледжі : ) ще жодного разу Дарину неправильно не назвали.

      Delete
    6. А от в нас якраз серед друзів є обидві дівчинки Яринка і Даринка і в обох були з цим проблеми. Яринка сюди старшою приїхала, то більш спокійно реагувала, а от Даринці було важко і мама розказувала, що був період коли дитина просто перестала відповідати на запитання - як тебе звати. Найбільша проблема була власне в вимові букви R. Але зараз дівчинці вже 7, то каже що звикла і спокійно реагує. Але всі діти різні, так що тут важко проводити паралелі. Рада, що ваше тестування пройшло успішно :)

      Delete
    7. а що не так з тим р? ну трохи інакше, але р. це не порівняти з проблемами такими як „ж, ц, щ“ в іменах та прізвищах. або імена, що закінчуються на „ій“ — Андрій, Сергій, Юрій
      після того як я зіткнулась з проблемами прочитання мого імені, мені вже ніщо не дивно : )
      в друзів одного з синів звуть Данило. то він всіх з малечку вчить казати саме Данило, а не Деніел. і не відкликається на Деніела : ) та і з досвіду в коледжі бачу, що Дарина то не найскладніше ім’я, яке тут може трапитись. всякі східні спробуй ще вимовити : )

      Delete
    8. та я ж не кажу що воно найскладніше :) просто поділилась історією яку почула від подруги от і все :) а стосовно вибору імен, то в кожного своє бачення - комусь подобається Данило, а комусь Деніел )

      Delete
    9. та то я до того, що хто їх тих дітей знає, що їм сподобається, а що засмутить : )

      Delete
    10. ну так ) це точно ) от Емілі називає Девіда Михайликом )) і ми вже тиждень вчимо, що братик Девід, так тепер як малу питаєш - як звати братика, то вона відповідає "Михайлик Девід" )))

      Delete
    11. а звідки взявся Михайлик? один з варіантів чи сама вигадала? : )

      Delete
    12. до нас кілька разів в гості прилітали друзі з маленьким Михайликом (зараз йому рочок), то я собі так думаю, що вона в честь нього назвала братика :) отак ми принесли малого з клініки, а Емілі дивиться на нього і каже - це Михайлик :) ми їй - ні, це Девід, а вона - ні, це Михайлик )))

      Delete
    13. ух як все заплутано : )

      Delete
  7. Вітаю вас з малечею! Нехай росте здоровеньким і щасливеньким вам на радість!
    Прочитала твої думки стосовно вибору імен і дуже з тобою згідна :) ми свою Емілію правда Емількою або Еммою кличемо, щось не можу до Емілі звикнути ну і десь на підсвідомості хотіла все таки Емму ))) а Данилко за кордоном дуже легко всім запам'ятовується Даніелем і нема проблем :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. дуже дякуємо за вітання! не знала що у вас теж дівчинка Емілі :) Емма мені також подобається як звучить!

      Delete
  8. Оля, ще раз вітаємо вас з поповненням! Тішимусь за вас дуже! Гарну вдачу малюк відразу показав, хай і далі буде вам тільки в радість. Доречі Юрчик теж відразу сам спав вдень, як ти розказуєш, поїв, полежав - заснув :). Правда це швидко пройшло))), а на заміну прийшло інше вміння - спати всю ніч. Чого і вам бажаємо :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякуємо!!! Спокійний сон вночі - це найкраще побажання для мами :)

      Delete
  9. Вітаннячка вам ще раз! Дякувати Богу, що малючок не мучить маму. Нехай і надалі буде таким чемним слухняним розумничкою! :)
    Виспана мама - то важливо. Я тебе прекрасно розумію, бо з Мартусею на руках їла (а точніше, не їла майже, бо і того мені не давала), спала і т.д.
    Тішуся за вас! Нехай Девід вам завжди приносить тільки радість і щастя! І нехай росте здоровеньким! :)

    ReplyDelete