Sep 20, 2014

Я - Мама. Місяць 10-тий.

Свої 10 місяців Емілі святкує в штаті Флорида на океані неподалік міста Тампа =). Нарешті нашому таткові вдалося взяти відпустку і нам усім разом вибратися в теплі краї з нашого вітряного Чикаго. Океан! Біленький пісочок! Сонечко! Доцька всьому тішиться - їсть пісок, п'є солену воду, тягає за листочки пальми, ловить капельки дощику, радіє і хмуриться сонечку ). Одним словом відпочиває сама і гарно дає відпочити батькам.


Але про це якось іншим разом і в окремому постику. А зараз про малечу... Отож, Емілі вже достатньо доросла для того, щоб годувати маму з ложечки, поїти тата з чашечки, розчесувати гривку конику чи обіймати лялю Яринку =) так-так, ми все це вже вміємо. Ще вміємо самі пити з чашечки - вперше я побачила як доця сама правильно взяла чашечку і п'є з неї в літаку як ми з Варшави в Чикаго летіли. Відтоді я їй тільки в чашечку водичку і наливаю. Взагалі, Емілі все почала повторювати за мною. Достатньо один раз малечі щось показати як вона тутже відтворює - чи то звук, чи то якусь дію. Навчилася ходити з ходунками, тільки то не такі ходунки, в які малечу садиш, а такі, що пхаєш поперед себе і топаєш за ними. Навчилася вставати на ніжках майже не тримаючись ручками. Та і взагалі топати страх як полюбляє! Бере тебе за ручки, встає на ніжки і побігла. І то добре знає куди і за чим хоче йти )). Певно вже скоро сама отак побіжить!

Емілі вже добре знає де мама, тато і бабця, а ще купу предметів вдома (таких, що я навіть не вчила її) і всілякі там вушка, носики і очка в тваринок. А ще розуміє причинно-наслідкові зв'язки - типу вмикає/вимикає сама світло і дивиться на лампочку, бере пульта до телевізора, натискає на кнопку і чекає чи він ввімкнеться чи ні. А іграшками, то взагалі вже по-дорослому бавиться - навіть сортера дорослого пробує складати, правда ще не дуже виходить, бо чомусь кубик не хоче поміщатися в отвір для кульки чи ромбика =) А ще вміє їздити паровозиком і стрибати коником - певно один раз доці то показала і тепер коли кажу "стриб, стриб", то малеча бере улюбленого коника і стрибає ним ).

Кілька днів тому в доці виліз ще один нижній зуб і симетричний йому теж проситься, тому скоро будемо вже ну зовсім зубатими дівками. Емілі і так їжу ого як добре пережовує, а то ще крутіше буде ). А вчора я помітила, що малюк пробує злазити з дивану вниз ніжками, а не головою, як весь час до цього. І тепер, перед тим як злазити, зупиняється і задумується як же то його правильно зробити, щоб знов не гепнутися (а гепалися ми так з ліжка не мало...).

Любить Емілі кататися на гойдалці. Так собі серйозно катається і роздивляється по сторонах, але як тільки я ту гойдалку зупиняю, щоб малечу звідти дістати, як вона починає кричати на мене і скрипіти так смішно і вередувати - типу "я ще не накаталася, ану продовжуй, мамо"! =) Вміє малюк співати, коли спати хоче. Насправді, доця навчилася отак мугикати раніше, але я щось уваги не звертала що то саме на сон.

А ще привезли ми з собою з України бабцю Валю, навчилися топати в новеньких подарованих червоних валянках і побували на хрестинах у найкращої подруги Катіньки =) Отож, місяць видався таки різноманітним і цікавим на події. Першу його половину ми провели у Львові (звіт тут), а завершення - в Флориді (опишу згодом окремо). Подорожувальниця наша Емі, що тут ще скажеш ). Але ми біжимо на пляжика, а усім читачам бажаємо гарного настрою і хорошого дня! =)




2 comments:

  1. але ж гарнюня вже, певно скоро вже буде сама ходити :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сьогодні мені за одну ручку так гарно пробувала тьопати =) і то за кілька днів буквально навчилася ) так якось все скоро відбувається... боюся пропустити щось важливе...

      Delete