Nov 30, 2014

Як Ми Доцін Перший Рочок Святкували!


Насвяткувалися так, що коли вляглися вечерком спати то спина боліла, а ноги, як то кажуть, гуділи =). Було весело! Багато друзів, дітей, конкурсів, кульок... Смачнющий шашлик, торт (Ромин улюблений по рецепту його мами) і "Мартіні Асті" (навіть я собі трішки дозволила його посмакувати). Одним словом все вдалося, тільки чоловік мене вже попросив щоб наступного року святкувати в маленькому сімейному колі ))). А ще він назвав доцін День Народження маленьким весіллям - і десь так воно і було, бо зал винайняли і декорували, шашлик перед тим як замовити десь тиждень дегустували, а гостей за місяць запрошували! =)



Тепер про конкурси. Ідеї не мої, а взяті з блогу Лізи Арьє - http://www.lizon.org. Захоплююсь її креативом - вона там такі класні штуки для дітей робить - хочу так теж навчитися! Отож, дещо я цілком взяла з блогу, дещо трішки переробила, дещо і сама придумала. Вдалося все і дітям було весело! Причому дорослим, певно, було ще веселіше, ніж дітям =) А бавились ми таке:

Збивали банки м'ячиками. Чесно кажучи не так воно просто давалося 3-, 4-річним діткам навіть з близької відстані, але їм то головне було попасти хоч з 15-ї спроби, тому все одно було круто! От накупили ми 14 банок консервованої кукурудзи для такого діла, а потім думали що ж з тою кукурудзвою робити ). Хотіла приготувати 14 унікальних страв з неї і потім написати постика з рецептами, але виявилося, що стільки страв з кукурудзи просто не існує ). Тому обмежилася гарячими канапками, піцою, кількома салатиками і один раз навіть просто собі досипали ту кукурудзу до п'юре - між іншим було дуже смачно ).


Стріляли стрілялками. Зробила я такі стрілялки з одноразових стаканчиків і надувних кульок і гра полягала в тому, щоб попасти кулькою (накупили пів сотні тенісних м'ячиків) в корзину. М'ячики валялись по цілому залу, доця їх бігала збирала і носила в корзинку ). Потім батьки навіть між собою бавились - один стріляв кулькою, а другий її в стаканчик ловив.


Запускали паперові літачки. Зробила я їх з трубочок до пиття і кольорового цупкого паперу. Так-так, вони і справді літають і то далеко, тільки от запустити їх треба правильно. Насправді, то мав бути конкурс, але дітям літачки видалися раніше і вони з ними по цілому залі ганяли, то ми вирішили вже й не забирати.


Прикрашали ялинку. Магнітики я робила сама (друкувала картинки, клеїла на магнітну пластинку, вирізала) - і тепер маю запас новорічних магнітиків (штук 80 певно), щоб колись з донечкою бавитися - наприклад, робити ялиночку на холодильнику вдома, чи отак на магнітній дошці прикрашати її, чи маленьку магнітну коробочку їй зробити, щоб бавилася ситуаційні ігри з усілякими сантами і сніговиками - ідей багато, а інвентар вже є!


Вгадували що в коробці. Ооо, цей конкурс був виключно для батьків і як на мене вдався краще всіх! Але ж то сміху було, коли батьки намагалися вгадати що ми їм підсунули - наприклад, розтоплений шоколад, чи консервовану кукурудзу чи варене яйце ). Ми і для діток приготували різні речі, але потім подумали що то певно заскладно отак на дотик вгадати що воно таке. До речі, батькам вдалося вгадати все окрім кукурудзи - сказали що це зернята граната ).




А ще ми ріпку інсценували! Пам'ятаєте таку казку? ) То не мій проект, а подруги Лєни - вона планувала на день народження своєї донечки її бавитись, але було мало діток, тому ми перенесли на наш. А там були і костюм для ріпки власноручно зроблений, і декорації у вигляді великого намальованого домика (та ще й вазон на фон притягнули в залі щоб був замість декорацій =)), і призи кожному учаснику по завершенню ).


Набавилися, набігалися, а там і до солодкого черга дійшла. Тортик я сама пекла і прикрашала - такий ніжний гарний вийшов - з метеликами і квіточками - не знаю як вам, а мені дуже сподобався! Та і мастікою набавилася - тепер вмію кілька прикольних речей з неї робити - але про це якось іншим разом ).



Доцю просто задарували подарунками! Я нарахувала їх аж 22. Там і собака-машинка, яку можна годувати і кататися на ній, і пазлики, і лего, і дерев'яні конструктори, і навіть столик з кріселками і палатка =) Відкрили ми для Емілі одинадцять - це ніби здається багато, але з іншого боку вони доповнюють один одного, тому і вийшло стільки. Наприклад, ляля і візочок для неї або замок з принцесками і карета до нього (принцескам треба ж в чомусь кататись) або котика-піанінко - перша доціна музикальна іграшка (а от собачку-гітарку ми сховали на потім). Багато класних розвиваючих іграшок надарували для дрібної і крупної моторики пальчиків - планую доцю поступово з кожною з них знайомити ). Одним словом маємо подарунків для Емілі на цілий наступний рік!



Відео з нашого святкування тут. Приємного перегляду! =)

4 comments:

  1. крутезне день народження! аж самій захотілося, щоб мені ото рочок був))) і коли ви встигаєте оте все робити? в мене з часом щось взагалі катастрофа якась, вічно його не вистачає.... ну і весело вам було))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Було і справді файно ) але і сама подумую другий рочок святкувати в тіснішому колі )) а ми і не дуже то встигаємо - просто цього разу почали заздалегідь і то в останню ніч з чоловіком до 2ї ранку доробляли ще купу всього )

      Delete
  2. Мамі зачьотіще за торт!! Такий високий і такий гарний. Класні конкурси - вже собі дещо на замітку беру :-)
    Ну а іменинниця обкладена подарунками це щось - така видно сама в шоці ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякую, Юля =) А мала і правда не розуміла що то твориться і чому вона сидить в кучі подарунків - довго не могла оприділитися чим би то побавитись )

      Delete