Oct 10, 2015

Володар Туману. Карлос Руїс Сафон

Дитяча... Отак одним словом я б охарактеризувала цю книгу Сафона. Типова історія такого собі дьявола, котрий виконує будь-яке бажання, а натомість просить про послугу. Ця історія оспівана, розказана і написана вже сотню разів, тільки події відбуваються в різні епохи і з різними людьми. Саме ця інтерпретація Сафона доволі дитяча, хоч і по-своєму страшна. Я б сказала, що книга більше розрахована на дорослих дітей, які полюбляють страшилки. Тільки не подумайте, що історія мені не сподобалась, зовсім ні, вона в міру моторошна і цікава, достойна Сафона, просто не така сильна як інші його книги (Тінь Вітру чи Ігри Янгола), але цілком варта прочитання. Книжка маленька, розрахована на 1-2 вечори приємного проведення часу. До-речі, книга про дітей, які, власне, і зіштовхнулись з незрозумілими магічними подіями. Книга має сумний кінець, що, насправді, дуже їй пасує. Одним словом як любите страшилки, навіть трошки дитячі, то отримаєте від цієї історії купу задоволення :)

2 comments:

  1. я теж тільки но дочитала, вона дитяча тому, що вона дитяча і є))) автор десь там в передмові писав, що це книжка написана для підлітків і так, щоб і в дорослому віці її було не менш цікаво прочитати. Я зараз читаю другу з цієї трилогії, книжки якісь такі дуже "уявні", от як фільм подивилася))), правда?

    ReplyDelete
    Replies
    1. я щось передмову пропустила певно :) до-речі, так, якось дуже легко собі то все уявити - і маяк і той корабель і тих дітей і їх будинок - так ніби справді фільм переглянула :)

      Delete