Oct 10, 2015

Числа Харона. Марек Краєвський

Бомбезний детектив! Сказати, що я отримала море задоволення від прочитання - це нічого не сказати! Він повинен сподобатись навіть тим, хто не надто полюбляє детективи. Історія відбувається у Львові... неймовірно класно читати про події (хоч і не надто приємні), але на знайомих тобі вулицях (але це ж детектив, то там мусять бути вбивства, розслідування і всяке таке інше). Дуже цікава "математична" історія! Неочікувана і, як на мене, дуже вдала розв'язка! Нетиповий головний герой детектив-поліцейський-математик-мово-літературо-знавець! Власне, нетиповість його в тому, що він не є позитивним персонажем, як більшість героїв у такій ролі. В ньому дуже вдало поєднується позитив і негатив, справедливість і жорстокість, любов і ненависть... 

Та тут можна безкінця говорити про Числа Харона, а краще просто взяти і прочитати :) Усім дуже раджу!

До-речі, відразу скажу, що дуже нетипова мова-переклад книги і мені спочатку було важкувато читати всі ці старі українсько-польські словечка, та і сам стиль написання... але згодом звикається. Я б назвала це ще однією крутою особливістю Чисел :)

7 comments:

  1. ще не добралася до неї, зараз читаю Еринії, це з цього ж циклу... попередня Голова мінотавра дуже сподобалася, а переклад крутий, правда?

    ReplyDelete
    Replies
    1. кидайся Ериній ) мені здається, що краще читати по-порядку, а Числа Харона йдуть першими. Не те щоб вони зв'язані були з Ериніями, але все ж таки події в Числах раніше відбуваються.

      Delete
    2. ой, а що то я дивилися дивилася яка з книжок за якою йде і не додивилася.... еринії прочитані на третину, тож почну читати числа, постараюся дочитати скоріше за еринії, бо ж ще купа книг читається)))

      Delete
  2. дуже подібні враження до моїх :) а от про існування циклу книг не знала - доведеться тепер вас з Юлею наздоганяти :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. та я он теж пізно дізналась і Голову Мінотавра пропустила ) так що і мені треба наздоганяти )

      Delete