Jul 17, 2013

Столиця Аквапарків - Wisconsin Dells

Недалечко від нас (якщо бути точним, то миль так 200) є місто, точніше містечко під назвою Wisconsin Dells. Його ще називають столицею аквапарків Америки =). І не дарма – тут зібрані одні з найбільших аквапарків штатів. Причому цікаво те, що окрім аквапарків там більше нічого немає =). Звісно для туристів побудована уся необхідна інфраструктура, але все крутиться кругом водних гірок. Wisconsin Dells нагадує таке собі маленьке американське містечко (я б сказала курортне), яке я все життя бачила в американських фільмах – з затишними американськими забігайлівками, ресторанчиками, піцеріями, вуличками на яких важко роз’їхатися через величезну кількість туристів в сезон, купою людей, які прямо в купальниках ходять по дорозі. До речі, реклами аквапарків починаються задовго до таблички Wisconsin Dells =). 

Отож, як я вже згадувала, аквапарків там не один і не два і вибирати є з чого. Ми були лише в одному з 5-ти відкритих, котрі нам показав оцей сайт: http://www.wisdells.com/. Вибирали довго: читали про гірки, дивилися наскільки вони цікаві – себто довгі, круті або просто оригінальні. І в результаті вибрали MT Olympus Water & Theme Park (http://www.wisdells.com/wisconsin-dells-attractions/mt-olympus-water-theme-parks/). Як приємний бонус в кількох аквапарках є також картинг, а ще справжні американські гірки! Я не каталася ні на водних, ні на американських, тому можу хіба описати враження чоловіка і друзів =). Отже, трошки про американські гірки від Роми: крику багато; вже після перших 20 секунд думаєш коли ж воно нарешті доїде до кінця і чи доїде взагалі; вільне падіння (коли тільки ремінь безпеки тебе тримає) – це круто; верх ногами – теж круто, але їсти перед таким точно не варто. Загалом враження позитивні, якби не одне але – на таких гірках (принаймні на цих) дуже сильно тебе кидає зі сторони в сторону і таке враження, що голова зараз відірветься. Тому виходиш ти звідти не просто з відчуттям адреналіну в крові, а ще й шаленим тиском і біллю  в голові =(. Ну але були і такі фанати, котрі каталися по кілька разів, тому певно комусь такі відчуття подобаються.

Що до людей, котрі туди їдуть для того щоб  просто поплавати – я Вас розчарую – плавати там ніде =(. Жодного звичайного банального маленького басейнику. Ви можете піти на штучну хвилю – там їх аж дві, але на них не поплаваєш, бо кругом одні ноги, руки, діти і надувні кола. Можете також спробувати таку собі річку, але на ній знову ж таки плавають лише на кругах, тому в воді в Вас буде тільки попа =). Одним словом, або загоряти цілий день на лежаку, їсти морозиво і спостерігати за дітьми, котрі, пробігаючи мимо, смикають тебе за ноги =) або гірки гірки і ще раз гірки!

Вхід з людини на цілий день коштує $39. Ми їздили на 2 дні – це якраз оптимально щоб накататися і відпочити біля води, тому шукали готель поряд. Для бажаючих поїхати в аквапарк відразу скажу: шукайте готель у Wisconsin Dells, котрий Вам відразу запропонує вхідні браслети в аквапарк – зекономите купу грошей! А як маєте браслет, то на території майже все включено =) окрім звісно їди і напоїв і ще кількох специфічних атракціонів (якщо чесно, то я пам’ятаю такий тільки один, за який доводилося платити $10 та ще й стояти в черзі більше години). 

Нас на фотках немає, але загальний дух аквапарку думаю мені передати вдасться (до речі готуйтеся – людей там просто тьма): 













А тепер трошки про лосів =). Знайшли ми собі на вечір один такий дуже прикольний ресторанчик з лосем на вході. Потім, як виявилось, лосі там не тільки на вході, але й на машинах доставки, лавках, стінах і навіть люстрах. Та ще й можна собі взяти лосячі роги і вдягнути на голову =) що ми успішно і зробили:






А на другий день на сніданок ми знайшли собі американську сімейну забігайлівку з мега смачними сніданками: там і омлети і яєшні і бекони і американські вафлі і смачнючі млинці з клубнікою і вершками – одним словом все якось по-домашньому і дуже смачно:




6 comments:

  1. Кухня мені більше сподобалася ніж аквапарк :-) Аж апетит мені нагнала :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)) Ага! Вроді все американське, але направду дуже-дуже смачне. Я потім такі млинці пробувала вдома готувати, але вони не вийшли такі гарні як на фотці. Видно в них є спеціальний девайс в якому вони таке роблять )

      Delete
  2. Ой мням мням... ну хіба таке можна постати? Йду якусь вкусняшку в холодильнику пошукаю! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =))) Тааак... я бачу статті треба про їду писати а не там про всякі аквапарки =)))

      Delete
  3. а де ж фотки з купою "людей, які прямо в купальниках ходять по дорозі"? І.... ну як це сказати?! м..м...м...м... ну не личать чоловікові роги... та і ранувато якось))) І щось все в голову лізе про Романа і оленя)) Проте я стримався)

    Оля, а млинці у тебе мають вийти))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Млинці все одно такі гарні не виходять =(. А роги круті на фотці =) і не треба оце тут про чоловіка і оленів розказувати =)))

      Delete