Mar 26, 2014

Басейн Для Малюків

Нарешті прийшла весна і ми вирішили нашу малечу "віддати на плавання" =). Я така собі "безстрашна мама" (вважаю себе такою, бо не боюся експерементувати з маленькою =)) певно і раніше пішла б з Емі в басейника, якби приймали. Але таки дочекалися наших 3-х місяців і почали вибирати куди б то ходити. Басейнів, як виявилось, кругом чимало, правда не в усі приймають таких малюків. Ми вибрали такого щоб з хорошими відгуками і зручний по розташуванню (окрім цього він виявився ще зовсім новеньким). В Америці майже в усі такого плану установи (спортивні комплекси, басейни) можна записатися на пробне заняття, щоб подивитися чи сподобається. Так ми і зробили. І навіть безкоштовного підгузника для плавання отримали =) Нам сподобалось! хоча були речі, які більше давили на мінус ніж на плюс, але про це згодом. 

Басейном виявилася така собі одноповерхова будівля в якій є тільки басейн і кімната для спостережень - вийшов якийсь такий акваріум. Є душ - маленький для діток і великий для дорослих. Є кімнати для переодягання, причому для малюків окремі з пеленальним столиком і купою місця, щоб було зручно. Зал з кріслами для батьків (оскільки чуть старші дітки самі в басейні займаються). Загалом зручно і продумано

Плюси:

  1. Басейн глибокий (ну точно глибший за ванну))). В американській ванні, котра в половину плиткіша за нашу українську, не можливо робити і маленької долі того, що можна в басейні. Та що тут казати, не можливо навіть нормально занурити малечу в воду (постійно спинка на повітрі) не те щоб робити якісь прикольні штуки в тому числі і пірнання (хоча незважаючи на все нам таки ще вдається кожного дня з Емі пірнати, правда скоро буде вже лобиком до дна діставати ))). В нашій ванні малеча не плаває, а ногами по дні ходить (причому майже з народження) =)
  2. Є тренер. Звісно, ролики на ютубі (які я подивилася перед тим як малу купати в ванні) це одне, а тренер, котрий пояснить і покаже чому так пірнати можна, а так ні, отакі вправи розвивають моторику ручок, а отакі допомагають розслабитися на водичці. Звісно, ніхто таких малюків там не вчить плавати =) ми просто собі співаємо пісеньки, пірнаємо, збираємо іграшки, вчимося хапатися за краєчок басейна і підтягуватися, а потім стрибати з бортика в водичку, лягаємо на спинку і на животика і ще багато такого всякого виробляємо.
  3. Нагода і для мами поплавати =). "Поплавати" це звісно голосно сказано, доцю ж нікуди не подінеш з рук, хоча там можна її покласти в таку прикольну штуку і вона буде сама по собі (фото нижче).

Мінуси:
  1. Надто тепла вода. Вдома купаємо Емі при температурі 30 градусів і їй добре (принаймні я собі так вирішила)))). А в басейні 91 по Фаренгейту (трошки менше ніж 33 по Цельсію) - так нам сказали, але я не вірю ) як на мене, то там усі 37 і не менше (знаю, бо терпіти не можу холодної води і точно відчула б якби там було 33 ))).
  2. Зрештою температура води то таке діло, не всі ж купають дітей вдома при 30, правда? Але от температура повітря точно зависока. Перший раз як ми там були, то не було чим дихати (хоча може причиною цього була купа народу?), бо другий раз було вже краще.
  3. В групі дітки різного віку. Зараз думаю, що це мінус, а трішки пізніше точно буду плюсом вважати =). Вправи орієнтовані на трішки старших діток, ніж наша Емі - скажімо хапання качечок і кидання їх у кошик, чи гра в м'ячика у колі... Звісно, що 4-х місячна дитина цього не розуміє і тим більше ще не вміє уважно спостерігати і робити як інші. Ми правда чемно виконуємо навіть такі вправи, але якось воно ранувато. Хоча трошки згодом думаю буде в самий раз.
Ото написала тут купу мінусів, а насправді не все так зле =) Нам дуже подобається! Зараз ходимо лише раз в тиждень по суботах. З квітня плануємо ходити двічі. Емі воду любить і не боїться (може тому що ми змалечку почали її купати в великій ванні, а може тому що просто така вона народилася))), але всі інші дітки плачуть і коли заходять у воду і коли пірнають, а ми ні!

А то татко з берега нас знимкував:








4 comments:

  1. Забула розповісти про апарат для викручування одягу =) така прикольна штука в яку ти засовуєш купальника, вона голосно жужжить і потім видає тобі його не те що викрученим, а майже сухим )

    ReplyDelete
  2. Певно треба дописи до статейок робити, а то з часом додаються нові враження =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. в мене таке саме стається :) згадую, що ще мала сказати і доводиться редагувати

      а ви - файнющі :)

      Delete
    2. Та, ми такі ))) Дякуємо!!!

      Delete