Jun 10, 2014

California. Silicon Valley.

Про Сан-Франциско я вже розповіла отут, а тепер настав час Силікоової Долини. І як то можна не відвідати її, будучи так близенько (особливо якщо ти айтішник)?! ). Одним словом, ми там побували і дуже хеппі з того - навіть захотілося там попрацювати не так для професійного досвіду чи гарного резюме, як для життєвого цікавого експіріансу ). Отож, якщо їдете зі сторони СФ, то зручно починати тур Силіконовою Долиною з кемпусу яблучної компанії - Apple Campus :). Потім Google Campus і Stanford University. Ще ми здалеку бачили офіс компанії Oracle і Hangar One, але до них не під'їжджали. До-речі, Oracle офіси гарно дуже виглядають (рекомендую в гуглі подивитися)). До Facebook не доїхали, хоча він там зовсім поряд (але балакали зі знайомим, котрий казав, що там все гарне всередині і щоб то побачити, треба щоб хтось провів). Отож, на карті такий маршрут виглядає десь отак:



Тепер про кожен кемпус попорядку. Apple Campus - тут немає на що дивитися ) Ми трошка фанати їхньої техніки, тому як то кажуть "для галочки" мусили туди заїхати. Пробули там хвилин певно 10-15 і то тільки тому, що фоткалися біля всіх яблучок, котрі знаходили по дорозі :). Офіси дійсно розташовані поколу (вулиця називається Infinite Loop). Такі собі строгі скляні будівлі з кольоровими яблучками на вказівниках:


Оце Infinite Loop 1 - головний вхід першого офісу!


Не знаю чи вдастся вам розгледіти це на фото зверху, але оті гарнющі дерева далеко на фоні ростуть прямо в офісі :)


Навідміну від Apple Campus, в Google ми провели 3 години :). Отам ляпота! І тобі велосипеди і байки для конференцій і стільчики для відпочинку, альтанки, фонтаньки і навіть город з клубнікою :). Купа вражень! Отам я б попрацювала рік-другий ;). Гуляти можна зранку до ночі! А чого тільки вартують прикольні фігурки солодощів біля входу в Android офіс (ви напевно знаєте, що кожна версія андроїда бере свою назву з популярних американських солодощів)!


Всередину, нажаль, ми не потрапили - треба також мати знайомого щоб провів. Кажуть там класна кафешка ).


На байках туристам кататися заборонено, але ми це взнали вже після того як Рома намотав кілька кругів :) Нам повезло, а от до інших, таких як ми, виходили секюріті і просили пред'явити бейджик працівника компанії ). 


Отакі вони офіси гугла ).





А це славнозвісний байк для конференцій. Семеро сидять і крутять педалі, один керує (скрам мастер напевно :)). На ньому так і написано - Conference Byke. Цікаво чи часто працівники компанії його використовують, але ідея бомбезна! 



А ось і фігурки про які я вище згадувала! Весело, мабуть, працівникам Android офісу на роботу зранку ходити - мені б так точно таке видовище кожного дня настрій піднімало!




Наступний на черзі Stanford. Правду кажучи, я б там з задоволенням провела студенські часи! Ми як туди  попали, то подумали, що першочергово це був не університет, а монастир, який вже потім став відомим на весь світ навчальним закладом. Але, то ми собі так придумали, а коли почитали, то виявилося що його спеціально будували під навчальний заклад. До-речі, історія становлення Стенфорда дуже цікава, раджу всім почитати!









Ну і скажіть, що вам би не хотілося тут повчитись?!! До-речі, політика плати за навчання в такому університеті дуже цікава. Я завжди думала, що це фіксована сума, яка залежить від популярності того чи іншого факультету. А виявляється, що все залежить від доходу батьків. Чим більший дохід сім'ї, тим більше буде коштувати навчання для дитини. Відповідно, діти не з багатих сімей теж мають цілком реальну можливість там навчатися.

Нагадую, що тепер ще треба обов'язково глянути на фотки офісу Oracle (знайшла їх отут) і Facebook - може вам і туди захочеться заїхати! :)

4 comments:

  1. Класно, то ви там провели цілий день?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не цілий (від самого СФ туди їхати певно хвилин 25 не довше), але були досить довго (годинки 4-5 точно). Якщо б поїхали ще на Facebook, Oracle і під'їхали б ближче до Ангару Один, точно цілий би потратили )

      Delete
  2. дуже класно! сподіваюсь туди колись потрапити :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Так, тут справді гарно ) але, чесно кажучи, дуже сумую за Європою...

      Delete