Jan 26, 2015

Тиждень 4 & Вперше На Лижах!

І знову купа подій! Ну як то вибрати тільки одне фото дня??? Чи то в мене на початку проекту такий азарт, чи то тижні насичені дуже, чи то може я надто банальні речі фоткаю??? Просто для мене все цікаво!! Ви кажіть якщо нудно робиться =)

Отож вперше цього тижня були лижки!!! Ну не зовсім вперше, бо катаємося ми з чоловіком давно і багато. Але в штатах таки вперше. Про нашу поїздку я багато-багато розповіла отут, а зараз до вашої уваги наше перше лижне селфі ))


А це я доцьку запакувала в візочка бо треба було трохи далі до магазину їхати та ще й по різних там кучогурах - ви ж знаєте, правда, що в Америці тротуарів мало? Ну ось я і подумала, що возик краще проїде, ніж доціне "ферарі" ). А не так сталося як гадалося - возик їхав зле, доцька нервувалася, я тільки встигала їх іграшки підсовувати, які вона успішно викидала в болото. короче поїздка була веселою )


Нарешті розібрали ялинку! Викидали її знову через балкона, як і торік, тільки якщо минулого року ми переживали чи так можна робити і викидали її пізно щоб ніхто не бачив, то цього року якось особливо тим не переймалися, тому вишвирнули серез білого дня і тоді пішли до смітника тащити. Насправді, деякі американці і цього не роблять - викинуть і вона валяється прамо перед будинком чи біля апартаментів і чекає поки її хтось підбере і на смітник занесе.


Ооо, нам посилка зі всяким нашим лижним спорядженням і файнющими книжечками для доці прийшла!!! Велике дякуємо за це мамусі і сестричці! Причому вартість посилки в рази перевищила вартість того що було всередині, то тепер я своїм заборонила нам посилки відсилати ). То як отримали посилку, пішли на радостях і здали в магазин те що купили 3 дні до того, щоб покататись на лижах ))). Так-так, в Америці так можна - купив, покористувався і повернув в магазин )). Не думайте тільки що ми такі нечемні і регулярно так робимо - зовсім ні. Це, напевне, вперше, що я трошки походила в куплених куртці і штанах, а потім повернула. Але вони і правда як нові були, ну що я могла їм зробити поганого за 2 години на лижах? )).


А то мене дуже потішило як Емілі смікалку проявила (якісь такі незрозумілі процеси часом в тій малнькій голівці відбуваються)! Вона, зазвичай, знімає собі книжечки, щоб почитати, але на місце не складає. А тут щось вирішила поскладати і чомусь серед усіх полок, до яких дотягуватися навіть не треба, вона вибрала ту, котра найвище. І якщо діставати з неї досить просто, то класти туди вже важкувато. То Емілі не довго думаючи притарабанила свого стільчика з ikea, який зазвичай біля дивану стоїть і дозволяє їй легко на дивин залазити, встала на нього і почала книжки на 3-тю поличку складати )))


Субота. А були ми на одному модному американському дні народженні! Обов'язково розкажу вам про jump zone в окремому постику, та і взагалі треба окрему лейбу "американські дні народження" створювати, бо тут що не святкування, то кожного разу щось нове і прикольне! Але ж ми і налазились на отих надувних домиках, гірках, батутах, стрибалках, перешкодах - чого там тільки не було! А так як Емілі надто маленька щоб лазити там сама, то я вдоволь теж настрибалась разом з нею )


В неділю приймали гостей, то Емілі набавилася собі з хлопцями! Кумедно було, коли хлопці до мене підходили і просили перекласти те що Емілі каже ))) А ще прикольно було спостерігати, як старші дітки вміють цікаво і креативно бавитися з дитячими іграшками.


Чи то в честь приходу гостей, чи то просто планети в правильний ряд встали - причини не знаю, але доця почала щось їсти!!! Та ще й сама! Та ще й з апетитом! Емілі вся була в тому йогурті - ми його потім як з голови так і з п'ят відмивали =) але ж для мене радості було  - дитина ЇСТЬ!!!


Гарний був тиждень! Сама посміхаюсь, коли пригадую =) Бажаю і Вам - усім моїм читачам - цікавих, позитивних і насичених подіями буднів!

4 comments:

  1. Ми цьогоріч спиляли гілки з ялинки і стовбур розпиляли і так в мішки сміттєві попакували. Але правильно взагалі її було здати на переробку, безкоштовно таке можна зробити в перші 2 тижні січня в кожному містечку. Проте цьогоріч я була шокована, що зробили люди довкола зі своїми ялинками - десь вісім ялинок повитягували на середину озера, воно замерзле. Спершу так була одна ялинка, потім решта. Я подумала, що то, може, якась така традиція або корисна утилізація ялинок, але власник наш сам був здивований і сказав, що люди крейзі. Краще би вже просто біля смітника якогось поставили.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Я не знала про таку утилізацію... і про преші два тижні січня також... щось тепер аж соромно що на смітника викинули, то дійсно так не робиться? :( Я щось бачила що то інші так роблять і подумала, що воно так усюди в Америці. Ех... село... ) Дякую за інформацію! Наступного року вже знатимемо що і до чого!

      Delete
  2. Насправді, американці не роблять таке, ну хіба якісь крейзі. Попередні два роки не памятаю, щоб десь стояли ялинки біля смітників чи взагалі навулиці. Вони дійсно здають їх на переробку. А те, що у вас так викидають... ну, то ж не америкаці, я так собі думаю, а приїжджі, які думають, що якщо вони в Америці, то за них все приберуть. То як в Україні - смічу собі під ноги, бо і так є люди, які прибирають то. Хоча то дерево, а не пластик, десь та й собі зігниє, але можна його переробити. Ми полінувалися повезти свою ялинку а переробку, бо розібрали пізно і точка переробки досить далеко, але мені щось було соромно отак виставити просто біля смітника, тому що то не в їхніх обов'язках то забирати. На настпуний рік будемо виправлятися разом)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ну не знаю... Ми собі тут з Ромою пригадали, що на сусідній вулиці де якраз американці і живуть, вони всі виносили ялинки перед будинком і їх звичайна машина, котра сміття прибирає забирала. Я думаю, що це залежить від ком'юніті і правил власне в ній. В нас на території апартаментів також до смітника виносили і менеджмент не сварився, хоча я думаю, що якщо б то було заборонено, то вже б усі ми отримали листівки під двері з попередженням. Такщо думаю, що це залежить дуже від того де живеш. Якось при нагоді перейдуся до нашого менеджменту і розпитаю детіла =)

      Delete