Jan 20, 2015

Alpine Valley Ski Resort! Нарешті Лижі!!!

Нарешті ми зібрались і поїхали! На давно забуті, такі жадані, рідненькі, довгоочікувані ЛИЖІ!!! Як же я за ними заскучила... два роки не каталася... не тільки не каталася, а навіть на лижну гірку і підйомнички і лижників не мала нагоди подивитися... Востаннє ми собі з чоловіком на Буковель поїхали якраз перед виїздом в штати - то так давно було... І тут нарешті вони ріднесенькі! Ну не зовсім ріднесенькі, бо взяла я їх на прокат (мої  тим часом вдома у Львові відпочивають, але я їх точно собі привезу сюди), але ж яка різниця! Головне що вибрались і покатались! Дарма, що спуски дитячі, хоч і марковані чорними ) дарма, що лише дві години поки доця в машині спала, ну подумаєш без маски і без рукавиць... Але ж файно то як!


Їздили ми на такий собі невеличкий курорт, котрий називається Alpine Valley Ski Resort. Знаходиться він в штаті Wisconsin і їхати від нас десь порядку 1 год. 20 хв. Насправді, поблизу Чикаго немає якось великого вражаючого гірськолижного курорту, напене, тому що гір особливо немає ). Думаю, якщо ми наступонго року зберемося і помандруємо кудись в Юту чи Колорадо, то будемо дуже вражені величиною і крутизною тих гірок, а ще більше виглядом, котрий з них відкриватиметься. Тут такого "ах" не було, звісно, але як то кажуть - "краще синиця в руках", "на безриб'ї і рак риба" і інше в такому дусі, тому не жаліюся, тішуся що поїхали і покаталися! 

Гірок в Alpine Valley не багато, всі коротенькі - такі що можна на прямих лижах зверху за секунд певно 25 з'їхати. Хто бував на Буковелі, то може собі уявиту щось типу 5-х трас, тільки чуть-чуть крутіше і десь в 5 раз коротше )). Я собі трохи виляла туди сюди, то виходило не більше хвилини ). Зате спуститися можна кілька десятків разів ))) І черг особливо немає на підйомниках. О, тепер про їхні підйомники! Це просто геніальна задумка зробити окрему полосу для single - ну тобто не для тих хто не одружений )) а для тих хто без пари на підйомнику підніматись збирається. Як виявилося таких дуже і дуже мало і вони постійно "на розхват" =) На кріселку місць 4, а частенько з інших черг заходять по двоє чи троє, і тоді спеціально навчений дядя кличе ще двох чи одного відповідно з тих що single. А оскільки я каталась сама, поки чоловік стеріг сон доцьки, то я сповна насолодилася стоянням в черзі аж раптом 2-3 хвилинки! Мінусом тих підйомників є відсутність хоча б якогось елементу безпеки на кріселках (якщо пригадуєте, то на Буковелі це така палка, котру ти опускаєш відразу як на кріселко всі всядуться). Тут нічого схожого немає - кріселко та й годі - дуже просто випасти по дорозі ) а ще простіше через кілька секунд після посадки, коли кріселка трохи розганяються. Мала нагоду кілька разів спостерігати картину, коли отак діти сповзали з тих кріселок і спеціально навчений дядя мусив зупиняти підйомника і садити то всьо, що сповзло, назад ).

Ще одним позитивом резорту є те, що він просто створений для того, щоб вчити дітей кататися! Купа маленьких гірок, місця, інструкторів і спорядження для наймолодших. Звісно, таке і на інших лижних курортах буде, але ж не забувайте, що до цього не треба летіти чи день машиною їхати, а якусь там годину і ти на місці... ще парочку годинок покатався, а там на машинку і додому. Не знаю чи в 2 роки вже ставлять на лижі малюків, але ми певно будемо пробувати =)))

А тепер ще трошки фоток і ВІДЕО!



То ми друзів зустріли, вони малюка свого перший раз на лижі ставили ).





О, певно це буде перша моя подорож в рамках проекту "Мої Подорожі = 5 + 1", котрий запланований на 2015 рік! Нагадую, що то мають бути не просто 5 різних міст, а і штатів. Тому офіційно оголошую штат Wisconsin і гірськолижний курорт Alpine Valley першими у моєму списку! =)

10 comments:

  1. ох класнооо! :) я теж вже 2 зими прогуляла )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Катаєтеся? Донечко ставити плануєте? )

      Delete
    2. ми на бордах трохи катаємось, тепер питання на що донечку ставити ) на лижі мабуть легше з раннього віку поставити

      Delete
    3. Ми на бордах теж пробували кілька разів ) нас сподобалося, тільки воно болючіше ніж лижі )) А на що ставити, то я навіть не знаю... мені теж виглядає що на лижі простіше, але бачила таких малюків які на бордах ганяють, що тепер думаю тим дітям все просто ) головне щоб подобалося )

      Delete
  2. I saw youtube video of 1 year girl snowboarding :) So Emily will be ready when you are ready to start teaching her :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, really? ))) Nice! Then will probably start even this year )))

      Delete
  3. :) here: http://youtu.be/0n6475aezco

    ReplyDelete
    Replies
    1. круто! але я не думаю, що їй от прямо рік ) мені щось на доросліжу ніж моя виглядає дівчинка, ну може півтора... не знаю.. але і правда дуже круто ) тре подумати щоб нашу ставити )))

      Delete
  4. Я от почитала і вже квитки забукали на зиму на лижі :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Правильно!!! Але в вас зима ого ще коли )) А на чому катаєтеся? Лижі чи борд?

      Delete