Sep 16, 2015

Тиждень 36-37 & Перший Раз у Садок!

Усім привіт :) Так-так, Емілі вже така доросла, що ходить до садка. Але про це трошки пізніше... Отож, Наталя з нами ще кілька днів, тому ми стараємось гарно її розважити - судіть самі :)


Розважання почалось з японського буфету - взагалі там все смачно, але Наталя обрала стратегію пробувати все те, що ніколи раніше не їла, і бажано щоб то все було сире (типу там молюски всякі і так далі...), от видно не все воно їй смакувало ).


Наступного дня було смачніше і трохи більше по-гамериканськи :) І ще трошки шопінгу - за попередні 3 тижні видно ще не все скупила ).


Ооо, а це мала бути розвага для доці, але Емілі не дуже могла зрозуміти що воно таке і чому так повільно їздить по одному і тому ж короткому маршруту, тому постійно хотіла злізти. Зате ми втрьох дуже натішились такому катанню на слоні :)



А ще я вперше заправляла свою машину :) так-так, не смійтесь ) їздити то їздила, а от до заправки руки ніколи не доходили - це завжди робив чоловік. Але якось рівень бензину був критично низький, а нам ще треба було багато справ залогодити, то я вирішила спробувати. Виявилось воно все просто і логічно і швидко - тому ще один життєвий челендж успішно подоланий :)


Трошки дитячого - така собі рубрика про Емілі :)


Діти, як завжди, не можуть щось поділити - в даному випадку візочка. Причому в кожної з них є такий візочок і своя ляля, але ж своє не цікаво, тому треба те, що у сусіда :)


Згадали про наше червоне ферарі - давненько на ньому не виходили гуляти.



Фарби - то наше фсьо! І хто б з дітей не приходив в гості - завжди сідають за малювання ).


Дякуємо бабці Валі за такого гарного плащика - ми нарешті до нього доросли і тепер будемо з задоволенням носити!


Приїжджала до нас у гості Іва, але Емілі якось дуже акуратно себе з нею поводила... може бачила, що ляля менша за неї, а може просто забула її. Тим не менше, за ручку собі потім гуляли :)

Якось бачили отакого індусіка зранку :) трохи насмішали та маленька дитяча парасолька, тому сфоткали


Кожного разу як їдемо в Ikea мій чоловік мусить посидіти на всіх кріслах, які там є ) щось собі вибирає-вибирає, але оприділитись ніяк не може.


Поки ми на шопінгу доця собі букви вивчає :)


Надибали ще одного новенького майданчика, на цей раз з оригінальними комашками, на які малюк швидко навчився сам залазити і кожного раз з захопленням кричала "сяма-сяма!!!"


Їздили на такі собі стрибалки. Востаннє там були давненько і тоді ще маленька Емілі не дуже розуміла що воно таке і навіщо, але не цього разу. Як вона там настрибалась! Годі було додому забрати, довелося обіцяти що вона поспить і ми знов туди поїдемо :) Класні там всілякі надувні замки і гірки - ми самі з Ромою добряче натішились.


Знайшли озеро в якому буває тепла вода влітку :) так-так, там реально не просто ноги помочити, а залізти і добряче поплавати (всі інші озера в тому числі і Мічіган зовсім не прогріваються влітку). А ще там травичка, а не пісок і проводити час на березі дуже комфортно. Трохи вода мутна, але то ж вам не океан ).


Їздили в рицарське містечко... Навіть не знаю що про нього ще розказати... мені не надто сподобалось... ніби ідея гарна - кругом всілякі будиночки рицарських часів і купа людей в костюмах, в тому числі і відвідувачі, бо тоді квитки безкоштовні :) і всяких розважалок - типу щось рити в піску, дивитись на рицарські турніри, хижих пташок, котрі команди виконують, кататись на поні... але чи то надто жарко було, чи то мені якось не дуже імпонувало що помимо вхідного квитка за все всередині треба платити... отакі турніри всілякі безкоштовні, але з лука постріляти, наприклад, - за гроші... а кожен тамтешній домик зроблений як магазин - в одному вироби зі скла, в іншому зі шкіри... і все в сувенірах і все можна купити... от пишу і розумію, що ніби воно все гарно звучить, мабуть, то таки жара на мене так вплинула. Наступного року поїдемо туди ще раз :)






Нарешті дійшла черга до садочка :) Планую про це окремого постика написати, тому зараз коротенько. Садочок в нас українсько-російсько-білоруський :) вирішили до американського поки не віддавати, бо мали на це свої причини. Ось як виглядає та кімнатка де Емілі собі тепер час проводить



Місця достатньо щоб 10-15 дітлахів собі бавились, іграшок більше ніж достатньо, є і маленька гірко-лазанка і столики за якими малюки малюють, ліплять і їдять. Є окрема кімнатка для одягу, взуття, підгузників (але про такі деталі вже в окремому постику). В мене ще не до кінця сформувалось враження про садок... є свої плюси, є мінуси... а може, то мені просто треба звикнути, що за Емілі тепер не лише я доглядаю... одним словом, як тільки я сама до кінця зрозумію що то воно таке той садок і як до нього ставитись, то відразу напишу окремого постика з усіма деталями :)

А ось перший доцін садковий арт. Прийшла додому, показую їй малюнок, питаю чи сама малювала, а вона каже мені - "сяма-сяма пачиком... зелений ніііі, чевоний таааак" :) Може зеленим вчителька малювала? Це залишиться для нас загадкою :)


22 comments:

  1. а ви з сестричкою такі різні. та усмішки однакові : )
    океан теж буває мутним як хвилі сильні, то в воду не зайдеш все у водоростях і піску.
    і якою мовою в тому мультинаціональному садочку вчать?

    ReplyDelete
    Replies
    1. вихователь говорить або російською або українською - залежить звідки вихователь і в яку групу потрапив, але частіше таки російською. Асистент вихователя - завжди американка і розмовляє з дітьми лише англійською. Часто чула що і сама вихователька переходить на англійську, хоч може то вона до американських діток зверталась, бо там різні ходять, навіть одна китайська дівчинка :) але більше таки "наших". Я не сильно переймаюсь російською наразі, бо думаю, що Емілі таки буде говорити українською, хоча побачимо. Вчора питаю чи вона їла в садочку, а вона мені каже - дітки всі-всі кушать суп ням-ням :))))

      Delete
    2. а як же білоруська?

      Delete
    3. Ну білоруської немає навіть в самій Білорусії :( там вже давно російська всюди, окрім далеких сіл... але директор садку з Білорусії і багато вихователів також, тому я і назвала садок білоруським також )

      Delete
    4. ну в Білорусії може й немає, а в Білорусі є :Р
      не так масово звісно як на щастя в Україні. але й вивіски, й оголошення на вокзалах/в аеропортах, й багато чого білоруською. і вчать мову, і молодь є патріотична, і музиканти білоруськомовні. де ж як не в іміграції її підтримувати ту мову ще наполегливіше

      Delete
    5. :))) може і так... надіюсь що так.... маємо тут дуже багато друзів звідти і ще ні від кого такого не чули :( кажуть, що мову вчили і забули, що кругом лише російська. Правда, друзі всі з Мінська і околиць, тому я не знаю як там в інших місцях...

      Delete
    6. в мене теж з Мінська : )
      думаю тут від власного досвіду багато залежить. про Київ теж всі кажуть, що там говорять лише російською. а це неправда. так відсоток білоруськомовних низький в них, але все може змінитись.
      я чітко пам’ятаю, коли українська відчутно стала переважати в Києві, це 2004 рік. на те були причини. в білорусів ще не з’явилось такої вагомої й компнякової мотивації мабуть : )

      Delete
  2. ой, про садок тааак цікаво! чекаю постика... а ви такі гарні :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякі ) а про садок розкажу обов'язково в деталях! :)

      Delete
  3. кльово) вітаю з садочком! ех... мені ще аж рік чекати поки моє чудо піде в садок)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Раніше не беруть? Чи ти не хочеш просто раніше віддавати?

      Delete
    2. та тут від 2-х років державні, можна в приватний, але то 300 євро місяць... напряжно, почекаю ще рік, а там хай йде між діти)
      і я відпочину і може навіть висплюся))))

      Delete
    3. ой, 300 євро то так гарно звучить... в нас $280 в тиждень, от і рахуй скільки в місяць :( а є ще дорожчі, наприклад Монтессорі...

      але вам два рочки ще не так довго і чекати :) то певно ще трошки і виспишся :) малий на ГВ? часто вночі прокидається?

      Delete
    4. ну, в порівнянні з державним де 13 євро в місяць + 23-25 на їду в місяць 300 євро то багато, та й середня зарплата в людей десь так 400-500 євро місяць... малий вже давно не на ГВ, їсть все що бачить, а вночі спить цілу ніч, хіба змерзне і до мене під ковдру залазить... але будиться типу соска випаде з рота - тре знайти або попити... чи часто регочеться у ві сні, сниться йому щось файне певно, а я на то всьо буджуся, а потім, буває заснути не можу)

      Delete
    5. в Сан Дієго садочок мінімум 1.5к в місяць. це наша місячна платня за хату (без оплати ком.послуг). тому в мене навіть думки про садочок немає : )

      Delete
    6. Ухти, "регоче у ві сні" ))) клас ))) наша такого не робить )) ми недавно тільки з ГВ закінчили, то почала спати всю ніч, але то ж дитина - все одно прокидається - холодно чи жарко, щось турбує, просто до мами хоче, то приповзає ) так, що з тим сном я тебе розумію...

      Delete
    7. Тааа.... з такими цінами за садок, то і справді важкувато... побачимо як воно нам піде... наразі вирішили нехай походить трошки, а там буде видно.

      Delete
    8. та у вас ще більш-менш прийнятна ціна. та і жодного схвального відгуку про садочки я не чула досі. ми вже в третє переїхали і я бачу, що мамаші таки з дітьми в більшості своїй сидять. і часто кількох під ряд народжують. за 2 роки помітила, що середньостатистична Сан Дієгівська родина це з трьома дітьми різницею не більше 2 років між кожною дитиною.

      Delete
    9. А я тут помічаю, що часто стараються заводити другу дитину тоді, коли перша скоро в школу піде, бо та безкоштовна :) то не так просто двох одночасно до садка віддати... хоч і з маленькою різницею в віці також зустрічаються і можливо також вдома тоді сидять.

      Delete
    10. ну того й під ряд, що приблизно одночасно всіх у школу спровадити і якщо вже сидіти вдома, то одразу з кількома відстрілятись, а як в школу підуть повертатись до роботи.

      Delete
  4. Вітаємо з садочком! То ви кілька разів в тиждень чи вже на кожен день?
    Мені Емі з подружкою і коляскою сподобались - так впевнено тримають і жодна не попустить =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякуємо за вітання ) ми кожного дня ходили по пів дня, а зараз будемо вже на сон залишатись, правда віруса вже встигли в садочку підхопити, то викарабкаємось і будемо пробувати :)

      Delete