Oct 9, 2015

Тиждень 38-40 & Дитячий День Народження

Привітик любителям почитати про наші щоденні справи :) От я вже і три тижні об'єдную в одному постику... А справа у тому, що нічого аж такого особливо цікаво ми не робили: трошки хворіли, трошки капризували (це я, звісно, про доцю), в садок ходили, вдома прибирали, трошки в гості їздили (але я забувала фото для звітів робити) та й таке... Зате я вас потішу кількома гарними відео з Емілі :)

Одна з улюблених доціних домашній справ - це підливання нашого вазонка ). Ось як воно виглядає


Мокре все довкола, але доця дуже тішиться, бо має свою власну лієчку і гарно допомагає мамі ). Не дивуйтесь, що рослинка в вазонку така маленька, власне, то не просто рослинка, то дерево... принаймні має таким вирости :) і не просто дерево, а грейпфрут! Якось влітку мені спонтанно захотілось щось посадити і під руки підвернулась кісточка грейпфрута, який ми успішно згамали з Емілі. І ось 1-го серпня, купивши попередньо все необхідне для такого цікавого заняття, я посадила свого першого вазонка :). Наразі маємо отаких кілька симпатичних зелених листочків, але і це вже ого який прогрес, бо в мене з вазонками якось не склалось... Не любила їх ніколи і, певно, вони то відчували і у відповідь недолюблювали мене :) а проявлялась така нелюбов тим, що в мене всі квіти, рослинки і навіть кактуси або в'яли або сохли і нічо я з тим не могла зробити. Тому, коли я сказала чоловіку про те, що хочу посадити грейпфрутову кісточку і що нам треба в магазин садоводства за всім необхідним, його першою фразою було "полюби ту кісточку і той вазонок спочатку, а потім будеш садити" :)

Ще нам повернули доціного дитячого коврика і вона згадала "дитинство" і кілька днів собі ним дуже тішилась


А це Емілі в садочку, взула топіки лівий на праву, а правий на ліву і намагається на камеру похвалитись якого вона гарного мухоморчика сяма-сяма зробила.


Бавилась собі на майданчику, бавилась, а тут дивлюсь йде до рюкзачка, думаю, що, мабуть, за печеньком чи водичкою, - ні, вона дістала вологі серветки, витягнула одну і пішла гірку витирати зі словами "дузєєє брудно" :)


Купили Емілі нового светрика на осінь, то малюк довго біля дзеркала крутився і казала "Емі гайна дузєєє-дузєєє" :)


А це мені налисників з сиром захотілось! І, о диво, такі смачні і вдалі млинці в мене ще ніколи не виходили! Якось завжди, то надто грубі, бо тісто загусте, то пересмажені, то не солодкі... А на цей раз просто ідеальні тоненькі і дуже смачні :)


А все завдяки 3-м речам:
  1. Простим Рецептам звідки я частенько підглядаю смачні і прості рецептики
  2. Мамі, котра привезла мені ідеальну по розміру кухлю :)
  3. Свекрусі, за порадою котрої, я кожен ще гарячий млинець змазувала маслом
А ось тут і рецепт. Раніше завжди "на око" робила масу для тіста, а тут лише відміряла рекомендовані інгредієнти і змішала докупи. А там якихось 15 хвилин і всі млинці вже з смачною сирною начинкою!

Прийшла осінь, а з нею і багато різних улюблених для американців свят. Зараз, наприклад, вся гамерика готується до хеловіну і першим ділом це проявляється у памкінах, котрі виставлені прямо на вулиці біля кожнісінького магазину і мають дуже чудернацькі форми. На фото ніяких особливих гарбузів ніби і не видно, так що наступного тижня пошукаю для вас якісь більш цікаві екземпляри :)


Вирішили ми доціне ліжечко від нашого відсувати. І то так серйозно вирішили, що навіть перегородку спеціальну купили, таку, щоб малюк не випав, коли спанькає. А результат такий - татко потратив купу чау, щоб ту перегородку зібрати і почепити, вона виявилась такою височезною, що мені сидіти біля ліжечка і присипляти дитину було аж ніяк не зручно, малій наче спочатку сподобалось, але спати не біля мами вона щось не дуже захотіла, тому кожної ночі приходила або плакала щоб її забрали до нас, в результаті чого ми перегородку розібрали, навіть забувши сфоткати, і повернули туди звідки замовляли :) Отакі вони діти мамині і татові :)


Знайшли, правда, тепер трошки практичнішу і зручнішу перегородку, то з часом будемо знов пробувати малюка до самостійного спання привчати.

А на вихідних були на крутому дитячому дні народженні! Люблю гамерику за можливість вибору - тут стільки всього є, тільки ю грошей вистачало за то все платити. От і дитячих розважальних комплексів на будь-який смак більше ніж достатньо. Цього разу ми були в дуже універсальному розважальному центрі, такому, що навіть наш тато зміг собі з іншими татами в настільний футбол пограти. А були там і надувні гірки і машинки з вертольотами, в яких можна покататись і ігрові автомати для дітей різного віку і навіть паровозик, на якому доця собі каталась.


Емілі готова до святкування з подаруночком в руках.









А он який крутий тортик був в іменинника!


А ще це був перший день народження на якому вдало відпочили і мама і тато :) бо наш малюк нарешті доріс до всіх тих атрекшинів і цілком самостійно давав собі раду. Часом трошки треба було за нею бігати і підсаджувати кудись, але загалом Емілі собі з дітками сама гарно бавилась. Та і задоволення вже почала отримувати від того всього, особливо від надувних замків і гірок, так що годі було її звідти забрати :)

А от і обіцяне ВІДЕО 1 і ВІДЕО 2 :)

13 comments:

  1. "сяма-сяма" це чудесно :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) тільки якщо ото "сяма-сяма" не виходить зробити за 5 секунд, то дитина падає на землю, б'є руками і ногами і кричить і не дає мені допомогти... короче, то класно, коли все виходить, а як не виходить, то істерики - я навіть часом не знаю що робити, бо нереально заспокоїти. Так що готуйся, бо ще трошки і тебе таке чекатиме :)

      Delete
    2. це та славнозвісна криза 2-3 років? тут в Британії є навіть вислів "terrinble twos"...
      терпіння батькам, бо я так розумію кожен період має свої challanges

      Delete
  2. а де ж відео? : )
    дітки швидко ростуть, так що сумуватимеш за цими роками : ) як мені тут одна подруга сказала „насолоджуйтесь поки малі і постійно вас хочуть, бо батьки швидко перестаються бути потрібні“ : )
    тебе ще не закидали помідорами за піцу малій дитині? : D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Додала відео :) дякую, що помітила, а то я поки статтю дописала, то за відео геть забула.

      Та насолоджуємось, але часом вже такий вимотаний, що хочеться щоб хтось то всьо побавив, а самим трошки відпочити ) шкода, що немаємо тут бабців-дідусів щоб хоча б інколи на вечір віддавати побалувати )

      Ой, та якби вона ту піцу їла ))) вона ще той їдок. Погризла шкурку трошки та й мені віддала ). Я їй нічого не забороняю їсти, просто вона багато не їсть, навіть солодкого - попросить тортика, раз вкусить і їй досить :)

      Delete
    2. аааааа які кльові відео! молодчинка Емілі!
      треба братика чи сестричку, щоб вдвох могли самі бавитись : )
      та мала ж, скільки їй там треба тої їжі : ) просто як згадаю скарги подруг, що їм забороняють щось самим їсти і дітям давати постійно, то в тих мам-свекрух вже б інфаркт був від цієї світлини : )

      Delete
    3. нєєє, в нас бабці-свекрухи файні і все розуміють :) та і трохи далеко вони від нас...

      про "братика чи сестричку" - це точно )))

      Delete
  3. як у вас все цікаво! я тоже не парюся їдзенням, піца, фрі і інші "гадості" рідко, але їмо))) це ж не щодень, та й дітям цікаво нові смаки;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ну так, власне, що таке дуже рідко їстся, тому і можна не забороняти )

      Delete
  4. Ну нарешті постик! Емілі просто чудова!

    ReplyDelete
  5. Маю простіший рецепт налисників))) Виходять завжди і такі тонюсінькі, і мастити маслом не треба.
    Рецепт запамятати легко: 1:2:3 (100 грам муки, 2 яйця, 300 мл молока), завжди даю ще 2 ложки розтопленого масла (тоді ні сковорідки мастити не треба, ні млинці). Виходить десь 12 тоненьких млинців.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ухти, і правда легко запам'ятати! спробую наступного разу твій :) дякую!

      Delete