Apr 7, 2015

Тиждень 14 & Писанки

Початок тижня був доволі звичний для нас. В понеділок бібліотека - доця вже не дуже книжками там бавиться, якось пеерйшло їй, а от на іграшки, конструктори і всілякі вісюльки на стінах трохи присіла )



Вибирали взуття на подаруночок на Україну, то виявилось, що взуттєвий магазин ще й яке гарне місце для малюка щоб бігати, бавитись і придумувати всілякі розваги на кшталт - ховатись між коробками, тицяти пальчиком у дірки тих же коробок або носитись туди сюди з мештами.


Сонце, +22, дитячий майданчик, дітки, качельки - супер гарний день! Станом на сьогоднішній день такий теплий був лише один, а сьогодні знову мороз :(. Отож, користуючись моментом, доця вирішили перевірити всі "атракціони" дитячого майданчика, в тому числі і гірку ). 


Побачила в магазині на розпродажі книжечку з різноманітними коктельчиками і захотілося собі таку! Купила. Готувати ще не пробувала, але обіцяла чоловіку 2-3 рази в тиждень робити різні вітамінні фруктово-овочеві коктейлі! Ось яку вкусняшку ми тепер будемо пити:


Якось я подумала-подумала і вирішила, що доці пора займатись артом (art-ом тут називають усе те, що роблять дітки своїми руками - клеять, ліплять, малюють, вирізають і т.д.). Купила для Емілі дитячі ножиці, роздрукувала вирізалки, купила дитячий пластилін, носики, очка, клей і ще пів мішка всякої всячини ). Доця проігнорувала ножиці повністю :) покрутила їх повертіла, подивилась 2 секунди як я вирізала коника з паперу і пішла собі ). Отож, з вирізаням ми поки зав'язали. Зате пластилін пішов на ура! Малюку так сподобалось відщипувати від нього кусочки! Ми і хмарки з дощиком ліпили і травичку для того коника котрого вирізали і квіточку мама робила, а доця дуже тішилась з того, а ще сніговичка і гусеничку - пробую доцю навчити кульки робити, але то певно ще рано. Ігри з пластиліном - це поки не те заняття за яким малюка самого залишиш, бо боюся щоб вона не почала їсти його =) але якщо отак поряд сидіти і все показувати і пояснювати, то на пів години себе і малу зайняти можна!


Вихідні були супер гарними! В суботу - день народження друга (Юра, ще раз тебе вітаємо!) - були в новенькому ресторанчику, в якому спробували супер смачний filet mignon steak, а потім і вдома в друзів продовжили святкування з смачнющим справжнім домашнім Київським тортом (Іра, ти молодець!)


В неділю цілий день тусувались в тих же друзів, тільки на цей раз ми малювали писанки! Згадала молодість, школу, гуртки і Джерельце (хто з дитинства мене знає, то зрозуміє про що я)!


Але ж ми тих писанок намалювались колись... з саморобними писачками і фарбами... гарно так було.... тільки от було це років 15-ть тому... Отож, цього року вирішили пригадати що воно таке. Замовили писачки, фарби, віск... вибрукували схеми, малюнки, узори і взялись малювати. Чоловіки спочатку казали, що то якесь кумедне заняття і питали що ми з тими писанками збираємось робити як намалюємо?! Але як побачили як воно цікаво виходить і як то прикольно отак собі малювати, то і самі сіли за роботу.


Рома намалював класну писанку в жовто-блакитних кольорах, а потім її успішно побив :( було шкода, звісно, але що вже поробиш (ми навіть сфоткати не встигли)... Малюк тим часом собі гарно спав і дав батькам насолодитись вільним часом ). А ось які писанки у нас на пару з Ірою вийшли (не буду казати де мої, бо Ірині мені більше подобаються =))). А коли їх багато і різноманітних таких, то дуже гарно виглядає!


Насправді, на фото зверху окрім недільних писанок є вже понеділкові - так-так, в понеділок ми знову малювали і ще в п'ятницю домовились! Дуже гарне, приємне, спокійне і святкове заняття! Усім рекомендую, якщо хочете по-особливому провести вечір =)

8 comments:

  1. нарешті дитина усміхнена на світлині. а то вже думала ви там її залякуєте : ) *жарт*
    гарні писанки. того року ми робили писачки з підручних засобів, але вийшли дуже вже затовсті. цього року я шиканула і купила готовий. в п’ятницю малюватиму яйця до свята : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Та, намс всі питають що ми з дитиною робимо, що вона така серйозна ))) така вона вже в нас - не любить певно фотосесій ))

      ну то тепер чекаю від тебе фото писанок мальованих купленим писачком :)

      Delete
    2. прям як я : )
      будуть. звичайно будуть : )

      Delete
  2. Ой які ж ви молодці! Найбільше сподобалась та червона що правіша. А в мене ні писачків ні воску ні фарб нема, так що якщо хтось колись навідається в гості... от вам натяк )))
    На рахунок пластиліну (в нас просто такий самий і ми вже на адванс левелі де малюк сам розкачує і вирізає різні фігурки), певне їсти мала його не буде, бо він солений, так спеціально передбачили для діток. А починати краще з ковбасок - так тут в садочку починали, просто давали шматочок щоб дітки між долоньками крутили.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ооо, дякую за ідею з ковбасками! а то я щось з тими кульками до малої причепилась, а вона не розуміє що я таке роблю і нащо :) ви молодці що вже на едванс левелі - пригадую колись на фейсбуці вашого зайчика бачила з зубочистками - то ж було з пластиліну, правда? крутий заєць тоді вийшов! ))

      Delete
    2. а та червона правіша і правда гарна писанка! то Іра малювала )) мені теж дуже подобається )

      і як надумаємо до вас в гості, то обов'язково привеземо тобі всякі штуки для малювання писанок!

      Delete
  3. кльові писанки!!! і ви всі кльові)))
    в мене мала весь платилін зліплювала в одну велику кульку а потім або мастила ним стіни або їла... а Емілі так файно з ним бавиться.... може то малому взяти... але ввін все до рота ще тягне, так що їсти буде теж

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)) ой, мастити стіни то весело звісно, але моя ще до такого не догадалась )) надіюсь найближчим часом і не здогадається, бо ми за кожну плямку на стіні по 25 долярів будемо потім платити...

      Delete