Dec 31, 2015

2015 Рік: Досягнення і Підсумки

Дуже швиденько промайнув 2015... Так чітко мені пригадується та недоспана нічка грудня 2014, коли я собі надумала плани на наступний рік, а ось вже треба писати про їх виконання, про мої маленькі досягнення, підбивати якісь підсумки і... будувати плани на 2016? :) Якось мені з малюком час почав бігти ще швидше ніж раніше. То у всіх батьків так? Не встигаєш натішитись як воно таке маленьке ще в пеленочку загорнуте, а тут вже тобі бігає, розповідає казки і командує :) Ось мене знов потягнуло про Емілі розповідати ). Але ж ні, ця статейка більше про мене, про зміни, які відбулись у цьому році, про мої особисті плани і досягнення, про їх звершення чи повний провал :) Ось про це все я вам трошки розповім.

Як я вже згадувала, не спалось мені однієї зимової нічки і захотілось якось зорганізувати себе у наступному році, структурувати свій час, придумати для себе нові хоббі, заннятя, плани... З цього всього народилась стаття "Неповторний 2015 і Мої Плани!" і цілих 12 "проектів", які я собі напланувала. Але перш ніж я перейду до "статусу виконання проектів", дозвольте мені трошки повиправдовуватись :) Отож, якась дивна "робото-манія" мене спіткала протягом усього року. Ви не повірите, але відразу на наступний день після того як я написала постика про мої плани на 2015 і чуть не до години собі продумала скільки щодня буду тратити на кожен з проектів, до мене написав знайомий роботодавець і запропонував роботу :) Ненормований графік, лише 2-4 години в день, робота з дому, хороший перетин по часу з клієнтом - це ж просто ідеальні умови для мами в декреті з малючком, який собі якраз ті 2-4 години вдень спить! Ну як тут відмовишся?! І я погодилась :) А вже 5-го січня "вийшла на роботу"... І оті 2-4 години, які я планувала тратити на книжки, піаніно, казки для доці і арт проекти, швиденько перетворились у розмови з американським замовником і українськими програмістами, написання різноманітної куейної документації, тестування кількох проектів одночасно, розробку і дизайн сторінок і т.д. Ну і де ж тут знайдеться час для іспанської? :) Я зовсім не жалію, що погодилась попрацювати, я люблю свою роботу і заскучила за нею за рік декрету... але таке рішення таки мало вплив на виконання моїх проектів, хоч при бажанні (а його в мене було ого як багато!), я все одно встигала реалізовувати деякі свої плани, хоч і не всі...

Так тривало пів року, аж поки в липні місяці проект не завершився. В серпні я собі гарненько відпочила (якраз у нас в гостях була моя сестричка), забула про роботу і всі сили кинула на те, щоб гарно "вигуляти" Наталю :), а також щоб всіляко підготувати малечу до садка (тоді ми вже собі запланували садок з вересня місяця). І ось він вересень! Емілі йде в садок, доволі швидко адаптовується, їй, ніби, все подобається, а я щаслива і спокійна за дитину знову маю час на себе і свої забаганки. І тут, ви, певно, знов не повірите, але не пройшло і 2-х тижнів з моменту як я візуалізувала свої плани на великих аркушах, повісила їх на самому видному місці і вже навіть почала їм слідувати, як до мене написали вже інші роботодавці з пропозицією роботи :) Тут все співпало ще ідеальніше - робота на повний день (а Емілі ж в садку, ви пам'ятаєте), працювати можна з дому, цікавий проект і не менш цікаві обов'язки... Ну і як тут відмовишся??? Я знов погоджуюсь, проходжу інтерв'ю і з понеділка приступаю до роботи. Забігаючи наперед, скажу, що виявилась та робота зовсім не такою як мені обіцяли - цілком інші вимоги до мене, ніж ті про які говорилось на початках,, позиція дуже-дуже лідерська, по 4 години мітингів з клієнтом щодня, офіс за кілька годин їзди від мене і в нього, як виявилось, треба трохи таки їздити... А тут ще й Емілі хворіє... Одним словом попрацювала я в такому шаленому режимі цілих 3 тижні і зрозуміла, що це не для мене... принаймні зараз... та і неабиякий ризик для проекту, особливо, коли в мене дитина хворіє і я можу працювати лише кілька годин в день... і вирішила відмовитись, про що абсолютно не шкодую :)

Малеча виздоровіла, знов пішла в садок, а я знов маю час для себе коханої :) так-так, мала - аж цілий тиждень! І що ви думаєте??? Знов робота :) і де ж її стільки набралось? І знову лише на кілька годин в день і цікавий проект... ех... та і робота не зовсім та до якої я звикла, тому мені вдвічі цікавіше було за неї братися :) і я взялася! От вже грудень завершується, а я досі працюю по кілька годин в день... І де ж тут всі ті плани, проекти, досягнення про, здайснення яких, я так мріяла ще наприкінці 2014? Не хвилюйтесь завчасно, все ж таки трошки всякого я встигла :) Взагалі, я за собою помітила таку річ - чим більше на мене навантаження, тим більше я всього встигаю. Мабуть це пов'язане з тим, що коли немає "роботи", то я дуже розслабляюсь, і відразу знаходиться час на бровзання інтернету, валяння на дивані, перегляд фільмів і т.д. А ось коли розумієш, що той час дуже обмежений, то береш себе в руки, а потім лише дивуєшся - і як то воно все встиглося? :) 

Довгенькі вийшли виправдовування, нічого не скажеш :) ви мої герої, якщо спромоглись аж сюди дочитати! Ну а тепер таки час розказати що ж я все таки встигла!

1. "Неповторний 2015 у Фотографіях" - як на мене, то це найуспішніший проект 2015 року! За винятком того моменту, що замість 365 фоток (по одній на день як воно планувалось), я зробила аж 500 :). Дякую усім хто слідкував за нашими тижнями, коментував, тішився і сумував разом з нами! А переглянути/перечитати усі наші фото-тижні можна тут. Дуже тішуся, що довела цей проект до кінця - переглядати і пригадувати як пройшов кожен день минулого року неймовірно класно! Отож, вважаю проект виконаним на усі 100%! Думаю, що мені буде його невистачати у наступному році ). Бо вже навіть звичка виробилась щодня щось фотографувати, а потім ділитись в блозі ). Тому, при нагоді, треба собі вигадати якусь ще рубрику, в якій ділитись чимось таким повсякденно-буденним... але це вже залишу на 2016 рік... може щось і надумаю ).

2. "Зробити Вперше". Ідея була в тому, щоб щотижня робити щось новеньке - не обов'язково щось грандіозне, просто щось таке чого раніше ніколи не робила. Вважаю, що це мені також вдалося на всі 100%, бо воно і правда так виходило що я постійно стикалась з чимось новим - подорожі до нових місць, походи в нові заклади, нова робота, арт, якого раніше ніколи не робила, нові знайомства, готування нових страв і багато-багато всього іншого! Отож, DONE!

3. "Мої Книги". План був прочитати 12 книжок за 12 місяців, а прочиталось навіть більше! Я молодець! :) Дякую усім хто дарував, пересилав і привозив мені неймовірно цікаві книжечки, від прочитання яких, я отримувала море задоволення!

4. "Yiruma - River Flows in You". Повний провал :) Це композиція яку я дуже-дуже хотіла навчитись грати на піаніно... і так і не навчилась... та і за саме піаніно я, певно, сіла лише кілька разів за рік... Зрештою, треба було чимось жертвувати заради роботи... і я пожертвувала грою на піаніно... Може вдастся виправити у наступному році?

5. "Мої Подорожі = 5 + 1". Планувалось відвідати нові міста, штати і навіть злітати на Україну. Відразу скажу, що в цьому році Україна "прилітала" до нас, тому ми так туди і не вибрались, а от 4-ри нові штати і міста, таки відвідали (одного забракло до виконання плану :)).

6. "Казка для Емілі". В процесі :) Казку я не закінчила, хоч мабуть на 60% таки написала. Планувалось дитячу, маленьку, простеньку, а виходить доросла, довга і повчальна... От тільки останнім часом почала задумуватись хто ж для такої казки намалював би нам ілюстрації :( а то без них сумно... та і щоб доці таке доросле чтиво читати треба буде ще кліька років точно чекати, а так можна було б по картинках вже розповідати... Одним словом, як буде натхнення, то закінчу в наступному році, а там і про малюночки подумаю :).

7. "Java + Selenium + Autotests". Вважаю цю задачу DONE. Я для себе трошки розібралась, повчилась, написала те що хотіла написати. Думаю, що коли дійде час до того щоб працювати з java, то буде вже легше, хоч і доведеться багато що пригадувати, але ж вже не з нуля. Тому загалом я задоволена собою і своїми автотестами :)

8. "Моя Іспанська". Навіть не знаю що тут вам сказати... Взялась за іспанську дуже активно і з величезним натхненням на початку року. Але як тільки весь вільний час почала забирати робота, то з усіх моїх проектів саме іспанська посунулась на дальній план, навіть дуже дальній :). А з іншого боку, я вивчила певно слів 100, які добре пам'ятаю, можу сказати кліька простих речень про себе, розумію загалом як будується граматика і відміняються дієслова... То не так вже і провально звучить, хіба ні? :) Може в наступному році ще трошки підівчусь і тоді таки вдастся написати статейку іспанською, га? :)

9. "Моя Кухня = 12". Хоч і не вдалось мені щомісяця писати якогось звіта і готувати оригінальні страви "різних народів світу" - як то воно планувалось, але їли ми смачно і кілька страв стали нашими улюбленими і доволі регулярними - такі як new york style cheesecake, чи грецька мусака. А ось інші рецепти можна знайти в тут.

10. "Я - Художник". Ой, з цим проектом вийшов аж перебор :). Я планувала лише одну кратину намалювати, а вийшло цілих 5! Але ця арт-терапія так затягує, що я просто не могла встояти кожного разу коли була чергова нагода помалювати :) Ось мої цьогорічні досягнення




Магнолії полетіли на Україну - подарунок для бабусі на ювілей :)

11. "Своїми Руками". Я не знаю чи згадувала, але словом року 2015 для мене було слово "креатив". Я ніколи раніше особливо нічого своїми руками не робила і дуже вже мені хотілось спробувати. Чи зробило це мене щасливішою - так, безумовно! Кожного разу як з'являлась якась ідея дуже хотілось її втілити в життя, а результат приносив купу радості! А робила я і adventure calendar, і міні-світ для Емілі, і хеловінський костюм, малювала вже згадані вище картини, а ще писанки, шила спідничку на ялинку, готувала календар очікування свята для татка і ще багато всіляких дрібничок для забав з донечкою і не тільки! Сподіваюсь, що і далі буду хоч час від часу знаходити час на всілякі отакі веселі, цікаві поробки :). А детальніше про вже зроблені речі і цікаві ідеї можна почитати ось тут.

А ще я дуже надіюсь, що таки щось хороше в цьому році мені вдалось зробити для інших... вдалось подарувати комусь трошки більше посмішок, тепла, затишку, добра, подаруночків і гарного настрою...

А наприкінець хочу з вами поділитись ще однією таємницею про яку може хтось знав, а може здогадувався, а може і не знав і не здогадувався - то буде вам сюрприз :) 2015 був для нас неймовірно радісним і щасливим не лише тому, що приніс багато нових вражень, переживань, емоцій, подорожей і досягнень, а ще й тому, що подарував нам нові надії, приємні очікування і... малятко в животику :), на появу якого, вже за кілька тижнів, ми з величезним нетерпінням очікуємо!


Отакий він "мій 2015"... неповторний, насичений, смішний, веселий, часом сумний, добрий, креативний і дуже-дуже особливий! Я вирішила не планувати поки нічого конкретного на 2016, хоч вже вертяться в голові різні ідейки :) І ще зрозуміла для себе, що моїм словом 2016 року буде слово "сім'я", а як вистачить часу на всілякі особисті проекти і плани, то буду і ними займатись :)

Отож, дякую усім читатачам, котрі цікавились, коментували, переживали разом з нами, давали поради і дуже-дуже мотивували і надихали мене видумувати щось новеньке, робити щось креативне, писати про всяке різне! Я бажаю Вам усім багато натхнення в новому році, нових звершень, здійснення усіх планів і обов'язково гарного настрою! Веселих Вам Свят! :)

13 comments:

  1. по-перше вітаю!!! я знала що в моєї Дарці будуть дружбани-однолітки, бо три подруги народили цього року. але що в неї будуть ще й блоґо-друзі-однолітки навіть не уявляла.
    по-друге кожна мама, яка встигає щось окрім погодувати та приспати вже герой : ) тому не засмучуйся, нікуди ті плани не дінуться.
    по-третє проект 365 вдався на славу. люблю я їх. сама на таке не підпишусь, бо знаю, що забагато то для мене. але завжди слідкую із задоволенням за іншими : )
    ще раз з Новим роком, з новим малятком. чекаю з нетерепінням подальших дописів : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую за гарні слова і побажання! :) а плани і правда нікуди не дінуться, хоч думаю, що з двома дітьми їх буде ще важче реалізувати )

      Delete
  2. ой, яка ти гарна! чи то ви "вкупці" гарні?..
    вітаю!!!
    ти не сказала братик чи сестричка буде в Емілі, роблю висновок, що ви влаштовуєте собі сюрприз? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ми "вкупці" дякуємо ))) та я б хотіла сюрприз, але Рома категорично проти, сказав тьоті на ультразвуці, що обов'язково мусить знати хто в нас буде, щоб бути готовим (хоч до чого і як він готується я не знаю) :) Так що ми знаємо що в Емілі буде братик :)

      Delete
    2. ще раз вітаю! просто чудова новина :)
      і сподіваюся, Рома добре підготується :) цікаво, його підготовка, то Lego "Зоряні Війни", чи квадрокоптер?.. ;)

      Delete
    3. ще раз дякую ) а Рома поки про машинки на пультиках мріє і про всякі машинкові треки ))) в лего він ще не такий спец, але думаю, що скоро буде )))

      Delete
  3. А я думала, що сюрприз-таємниця відкриється вже фоткою малючка))
    І я щось, певно, пропустила, але про останню роботу нічого не чула...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. я теж так думала ))) але щось натхнення прийшло з цією статейкою, то й вирішила поділитись секретом )

      Delete
  4. Вав!! Оце новина!! Я стільки всього мала накоментати поки до останньої фото не дійшла, і все решта забула ))))))
    ВІТАЄМО!!! Я взагалі не здогадувалась! Класний сюрприз, чекаємо ТОГО ДНЯ! Ох і будуть дописи 2016 цікавезними!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дуже дякуємо! :) і ми дуже вже чекаємо "того дня" )

      Delete
  5. ух ти! оце сюрприз! кльово!
    я теж забула про всі коменти після останньої фотки))) так що ти молодчинка, всі ви! я по роботу тільки думаю, бо по спеціальності тут працювати точно не буду і не хочу, але то таке, дасться чути
    італійська моя тоже посунулуся, ситуація приблизно як з твоєю іспанською)))
    картинки дуже душевні, я вже казала)))
    ну, з Богом! чекатиму нових дописів)

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую за побажання! )
      італійська? мені здавалось що ти про німецьку казала... чи то я щось наплутала? )

      Delete
  6. Дуже класний рік вам видався, вдалий, позитивний. Наступний обіцяє бути вдвічі цікавішим ;) Вітання!

    ReplyDelete